Музика

Филм за "Status Quo" представя Алън Паркър дни преди световното им турне

Британците ще свирят у нас на 18 октомври в Зала 1 на НДК

Филм за "Status Quo" представя Алън Паркър дни преди световното им турне


◊ АЛЪН ПАРКЪР С ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА "STATUS QUO"

Броени дни остават до кинопремиерата на първия по рода си документален филм, посветен на дългия творчески път на легендарните рокаджии от "
Status Quo". Филмът „Hello Quo!“ разказва забележителната история на британските музиканти.

"Status Quo" са абсолютни фаворити в жанра със своите 128 милиона продадени копия, рекордните 108 участия в Top of the Pops, два ордена на Британската империя и повече от 60 световни хита.

Режисьор на лентата е Алън Паркър, автор и на музикалния филм „Пинк Флойд. Стената“ от 1982 г. Алън Паркър беше гост на София филм фест през 2006 г.


◊ РОКАДЖИИТЕ ИДВАТ У НАС СЛЕД БРОЕНИ ДНИ

Ветераните на британската рок музика ще представят в София новия си албум „Quid Pro Quo” и най-големите си хитове. Изпълнителите на песента „In The Army Now“ ще изнесат първия си концерт у нас на 18 октомври в Зала 1 на НДК. Организатор на музикалното събитие е "София мюзик ентърпрайсиз".

Билетите за концерта на Status Quo са на цени от 50 до 120 лв. и се продават в мрежата на „Тикет Про“.


◊  ПОДРОБНОСТИ ЗА ФИЛМА

Лентата, посветена на бандата, се съсредоточава върху изпълнителите от оригиналния състав – Франсис Роси, Рик Парфит, Алън Ланкастър и Джон Коглан, известни сред феновете като „шеметната четворка“. Освен членовете на групата във филма сътрудничат и участват като гости едни от най-големите имена на рок музиката, сред които Брайън Мей от „Куин“, Тин Лизи, Бъзкокс, "Слейд", Пол Уелър, Сър Клиф Ричард и Мич Юр. 

Премиерата на документалния филм ще бъде на 22 октомври в лондонския Лейчестър Скуеър, като Парфит, Роси и Паркър ще вземат участие в специална среща с публиката и журналистите. На големия екран филмът ще излезе в 3D формат, а продажбата му на DVD и Blu-Ray ще стартира на 29 октомври на Острова.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
04.10.2012 г. 14:12
Посетено:
1402
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15506-film-za-status-quo-predstavya-alan-parkar-dni-predi-svetovnoto-im-turne