Музика

Още две представления на адаптирани опери за деца ще се играят в столицата

Част от първия фестивал "Подуенски музиканти"

Още две представления на адаптирани опери за деца ще се играят в столицата


◊ СЪБИТИЕТО

След първото успешно представление на адаптираната опера „Бастиен и Бастиена“ от Моцарт в края на юни месец, от Класически бивалици са подготвили още две.

• На 30 септември от 15:00 ч. на открито в парк Герена, опера за деца ще открие концерта „Подуенски музиканти“. След забавлението за малките на сцената в парка ще излязат Васко Кръпката, NEMO, Response, SEVI и Jerihon.

„Вложихме много труд и усилия, за да създадем представление по опера от Моцарт, което да е достъпно за малките. Беше ни интересно и да разберем мнението на младите родители има ли „подходяща“ възраст за първата опера на децата,“ сподели Георги Патриков, диригент и организатор на „Класически бивалици“. “Вярваме, че чрез проекта си стимулираме още повече родители да запознаят от рано децата си с класическото изкуство по един забавен начин.“

• Непосредствено след изявата на открито, на 1 октомври от 18:00 ч. малки и големи ще могат също да се забавляват с операта „Бастиен и Бастиена” от Моцарт и кантата „Училищният директор“ от Телеман в културен дом Красно село.

Спектаклите са безплатни, а за най-малките организаторите са подготвили изненади и игри с фокус опознаване на класическата музика. В официалната Фейсбук страница на инициативата (http://www.facebook.com) тече и игра за представата на всяко дете и неговите родители за името на проекта „Класически бивалици“.

„Класически бивалици“ е съфинансиран от Столична програма “Култура” на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г. Проектът се осъществява със съдействието на „Монте мюзик“ и Българското национално радио.


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

Първи фестивал "Подуенски музиканти"

Стартираме в неделя 30.09.2012 г. (неделя) от 15:00 ч.

Входът е безплатен. Седемчасовата музикална програма в парк "Герена”, квартал "Подуяне" включва:

1) За първи път на открито адаптирана операта за деца от Моцарт „Бастиен и Бастиена“  със съпровод на камерен оркестър Moz-Art.

2) Забавления за малки и големи от „Артелието” с Лили и Бианка

3) Създадената специално за фестивала група HotBlooded

4) Много авторска музика от групите Jerihon, SEVI, NEMO, Response

5) Кулминацията на вечерта: Подуене блус бенд


За купона ще се грижи и водещият Пеци Станоев.

 

Очакваме Ви!

Автор:
Класически бивалици
Публикация:
28.09.2012 г. 21:17
Посетено:
1357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15466-oshte-dve-predstavleniya-na-adaptirani-operi-za-detsa-shte-se-igrayat-v-stolitsata