Музика

Андрей Коробейников (пиано) на софийска сцена

Концерт в рамките на "Пиано Екстраваганца"

Андрей Коробейников (пиано) на софийска сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Андрей Коробейников


представя

Концерт в рамките на "Пиано Екстраваганца"

25 септември 2012 - 19:30 ч.
София, Военен клуб


В програмата: Бородин, Римски-Корсаков, Мусоргски, Шостакович


◊ ЗА МЛАДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ

Специалистите определят 26-годишния Андрей Коробейников като най-новата звезда на руския пианизъм, един от най-ярките млади музиканти. Гениалните изяви на пианиста-новатор пред публика преобръщат представите за музикално изкуство.

Андрей Коробейников повтаря постижението на Рахманинов, като завършва Московската държавна консерватория със златен медал на 19-годишна възраст. Продължава обучението си в Кралския колеж за музика в Лондон в класа на Ванеса Латарч.

За 20 години, Коробейников печели повече от 20 награди в различни конкурси в Русия, САЩ, Италия, Португалия, Великобритания, Холандия и други страни, сред които Първа награда на III-тия Международен конкурс за пиано на името на Скрябин в Москва (2004), Втора награда и награда на публиката на II Международен клавирен конкурс "Рахманинов" в Лос Анжелис (2005).

За своите 26 години, Андрей Коробейников е концертирал в 24 страни: Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Италия, Китай, Коста Рика, Мароко, Португалия, САЩ, Уругвай, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, ЮАР, Япония, Тайван и др. Сътрудничи си с водещи диригенти като Владимир Ашкенази, Джон Акселрод, Константин Орбелян, Йошинори Кавачи, Овидиу Балан, Едуард Серов, Мария Максимчук, Михаил Снитко на най-големите световни концертни зали: Московската държавна консерватория "П. И. Чайковский", "Sala Верди" в Милано, "Salle Alfred Cortot" в Париж, "Hamarikyu Asahi зала" в Токио, "Уигмор хол" в Лондон, "Ватрослав Лисински" в Загреб, "Walt Disney Concert Hall" в Лос Анжелис, Голямата зала на Филхармонията в Санкт Петербург и много други.

Интересите на Андрей Коробейниково не се ограничават само до музиката. Само на дванадесетгодишна възраст той постъпва в Юридическия факултет на Европейския университет по право в Москва, където се дипломира с отличие през 2003 г. и за известен период от време е преподавател. Публикува научни статии по проблемите на авторските права на изпълнителите.

През 2000 г. Андрей е избран за пожизнен член на Международната академия на науките на Република Сан Марино (където един от работните езици е есперанто), сектор Изкуство.



Автор:
AMD studio
Публикация:
24.09.2012 г. 16:51
Етикети:
пианистимузикапиано
piano
Andrei Korobeinikov
Екстраваганца
Андрей Коробейников
Посетено:
1396
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15441-andrey-korobeynikov-piano-na-sofiyska-stsena