Музика

Група "Лот Лориен" с нов албум и серия от концерти

Албумът "Elsewhere" е четвъртият официален албум на групата

Група "Лот Лориен" с нов албум и серия от концерти


◊ СЪБИТИЕТО

Варненската етно-прогресив група "Лот Лориен" започва серия от концерти, с които ще представи новия си албум "Elsewhere", който скоро ще бъде на музикалния пазар. На концертите ще бъдат изпълнени на живо всички нови композиции, както и няколко любими от предишните албуми на формацията.

Първото минитурне включва следните дати:
- 21 септември / 22:00 ч. – Бургас / музикален клуб Groovy;
- 22 септември / 22:30 ч. – Пловдив / клуб Polinero place;
- 23 септември / 19:00 ч. – София / клуб Студио 5 (НДК).

До края на годината ще има още няколко концерта в други градове на страната, които ще бъдат обявени по-късно.


◊ ЗА НОВИЯ АЛБУМ НА ГРУПАТА

Албумът "Elsewhere"
(Някъде там) е четвъртият официален албум на група "Лот Лориен", трети студиен и същевременно първи в новия състав, включващ Йордан Данев (акордеон, клавишни) и Гергана Великова (вокали, перкусия). Записите на албума започват преди около две години в състав Кирил Георгиев (китари), Златомир Вълчев (барабани и перкусия), Йордан Данев (акордеон), Петър Павлов (бас), Александър Кинов (клавишни). За няколко месеца са създадени и записани 4 нови инструментални композиции и са положени основите на бъдещите песни, които няма как да бъдат завършени без подходящ глас. Такъв най-после е намерен в началото на 2011 година, когато към групата се присъединява младата вокалистка от Добрич - Гергана Великова. С нейното идване започва сработване на новия състав, постепенно оформяне и завършване на концертен репертоар, както и композирането на нови песни за предстоящия албум. Към началото на 2012 година записите по албума са завършени. Смесването и мастерингът приключват през лятото на 2012 година и "Лот Лориен" започват подготовка за издаване и представяне на албума на живо. Дизайнът на обложката е създаден от талантливата художничка и дизайнерка Диляна Делчева, автор в списанието "Metal Hammer", а също работила и по визуалното оформление за групи като "Dreamtale", "Absinthium", "Inner Terror", "Gothmog", "Leviathan", "Amaseffer" и други.

Албумът "Elsewhere" ще бъде достъпен по време на концертите. Дни след това ще започне неговото физическо и дигитално разпространение от компанията "AMAdea Music" и нейната дистрибуторска мрежа.

Автор:
Организаторите
Публикация:
21.09.2012 г. 19:07
Етикети:
концертимузикаЛот Лориен
Elsewhere
музикални албуми
етно уърлд
етно-прогресив
Посетено:
1552
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15429-grupa-lot-lorien-s-nov-album-i-seriya-ot-kontserti