Музика

Ginger Groove - модерен суинг, акустичен поп и боса нова - 20.09.2012

Ginger Groove празнуват първия си рожден ден на сцената на Арт Спейс

Ginger Groove - модерен суинг, акустичен поп и боса нова  - 20.09.2012


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 септември (четвъртък) Ginger Groove ще представят на своите почитатели песни и мелодии, вдъхновени от лятнaтa им морскa ваканция. Познатата „джинджър” смес от модерен суинг, акустичен поп и боса нова ще разтърси сцената на „Art Space” пред НДК.

Тримата музиканти ще ви предложат едно емоционално музикално пътешествие между Европа, Северна и Южна Америка. Кадифеният глас на Боряна Йорданова ще се преплете с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ще ги подкрепи в ниския регистър.


◊ ФОРМАЦИЯТА

Ginger Groove е акустично трио от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през 2011-та година, обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на групата.

През 2012-та година формацията има участия за редица телевизионни предавания – „Бунтарт” по Българска национална телевизия, „Хрътките” по БТВ, гости са в предавания на Националното радио (Нощен Хоризонт), радио „Тангра” и други. На клубна сцена „Ginger Groove” могат да бъдат чути в „Студио 5”, „Чайната”, „Петното на Рьоршах” и др. Участват и в много музикални фестивали. Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, “Ginger Groove” включват в състава си и различни гост-музиканти.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев
завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов
свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

 


Автор:
Стойно Попов
Публикация:
15.09.2012 г. 13:15