Музика

Концерт на Brotherhood Of Sleep на ART Space – лятна сцена до НДК

Първи концерт от европейското турне на гръцкото трио

Концерт на Brotherhood Of Sleep на ART Space – лятна сцена до НДК


◊ СЪБИТИЕТО

За начална точка на европейското си турне, гръцката инструментална група Brotherhood Of Sleep избра София и ART Space.

Концертът им на 19 август от 20 часа, организиран от уебзина Rawk’n’Roll, ще бъде подкрепен от родните стоунъри Center. За българите това ще бъде кратка почивка извън студиото на Odd Crew, където в момента смесват първия си албум.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГРУПИТЕ

Brotherhood Of Sleep са от породата банди, прегърнали тежките рифове, ниско настроените китари, фъза и наследството на групи като Black Sabbath, Pentagram и Kyuss. Трима души, които дълбаят недрата на рока с бавни китарни мелодии, разкъсвани от мощни рифове и тектоничен ритъм - инструментален дуум с традиционно звучене. Brotherhood Of Sleep са китаристът Георгиус Гусетис, басистът Данис Аврамидис и  на барабаните Серафим Григориу. Не откриват вокал, който да се впише в групата и поемат „по този малко отшелнически, но доста интересен път” – чистия инструментал.

“Понеже нямаме текстове, кръщаваме всяка песен на определена концепция или тематична нишка, която присъства в нея. Опитваме се да е едновременно възможно най-смислено и просто.” - споделя барабанистът Серафим Григориу.

След два албума и концерти с имена като Karma To Burn, My Sleeping Karma, 1000mods, сега Brotherhood Of Sleep тръгват на второто си европейско турне, а първият концерт от обиколката им е на ART Space.


Не са много групите в България, които за две години от създаването си са постигнали толкова, колкото четиримата юнаци от столичната група Center: първо място в конкурса Jack Daniel’s Battle Of The Bands; излизане на Spirit Of Burgas 2011; съвместни концерти с няколко чужди групи и участие на първия голям концерт на уебзина Rawk’n’Roll, заедно със Smallman и Vrani Volosa. В момента Center приключват работата по първия си албум в студиото на софийските метъл лидери Odd Crew. Това издание ще е с пионерско значение за страната ни, тъй като ще бъде първия стоунър рок албум с щампа „произведено в България”. Center са сила, с която тепърва ще се съобразяват...


Автор:
ART Space
Публикация:
16.08.2012 г. 17:55
Посетено:
1129
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15272-kontsert-na-brotherhood-of-sleep-na-art-space-lyatna-stsena-do-ndk