Музика

Лени Кравиц се завръща с концерт в зала "Арена Армеец"

Новият му албум "Black and white America" е провокиран от расизма в САЩ

Лени Кравиц се завръща с концерт в зала "Арена Армеец"


◊ СЪБИТИЕТО

Лени Кравиц се завръща в София след първия си концерт у нас през 2008 г. Певецът спази обещанието си - „Ще се видим скоро, София“. Кравиц пристига отново тук по повод представянето на деветия си албум „Black and white America“. Концертът му у нас, който ще бъде част от световното му турне, е на 30 септември от 20 часа в зала „Арена Армеец“ в София.

„Имам уникална банда от музиканти, с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София”,
твърди чаровният изпълнител с шеговита усмивка.

Билетите са на цени от 60 до 110 лева и могат да се закупят от мрежата на „Евентим“.


◊ АЛБУМЪТ "BLACK AND WHITE AMERICA"
 
Дългоочакваният албум се появява след 3-годишно затишие и представлява балансирана комбинация от рок и фънк, джаз и блус, придружена от емблематичните за изпълнителя китарни рифове. За създаването на тези 12 парчета Лени търси вдъхновение, връщайки се към корените си – Бахамските острови, които са родното място на майка му. Toй казва, че именно средата, която го заобикаля, допринася много за творческия процес. За дома си на Бахамите Лени споделя: „Това е толкова красиво и изолирано място, а съществуването там е страхотно и семпло. Ядеш навън, в градината или на брега, не носиш обувки или ключове, познаваш всеки и не отминаваш, без да поздравиш.”

Песните, които се открояват в новия албум на Лени Кравиц, са "Push", "Super Love" и "Come On Get It”. Някои от парчетата са с ретро звучене от 70-те и са вдъхновени по думите на Кравиц от творчеството на музикални гиганти като „Earth, Wind and Fire“, Quincy Jones, The Brothers Johnson. В албума са застъпени както модерни и енергични ритми, така и по-чувствени балади.

Едноименното парче от албума „Black and white America“ е написано от певеца след документален филм за расизма в САЩ, който се появява след встъпването на първия чернокож президент на САЩ Барак Обама. Песента разказва както личната история на Лени Кравиц, който е дете от смесен брак, така и расовата ситуация в Америка. Въпреки политическата тематика на някои от изпълненията, от албума струи изумителен оптимизъм, вяра и надежда. Рок звездата призовава към откриване на вътрешния мир и спокойствие, дори в хаоса на днешната реалност.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
05.08.2012 г. 15:44
Посетено:
1271
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15241-leni-kravits-se-zavrashta-s-kontsert-v-zala-arena-armeets