Музика

Свеж джаз на свеж въздух с Марина Драгомирецкая, Калин Жечев и Виктор Бенев

July Jazz My Stage, Смолян 2012

СЪБИТИЕТО

Концерт на Марина Драгомирецкая, Калин Жечев, Виктор Бенев и гост-музиканти Евден Димитров и Васил Енчев

27.07.2012 г., July Jazz My Stage в Смолян


Хармония – това усеща слушателят, когато се докосне до съвместното звучене на джаз вокала на Марина Драгомирецкая, пианото на Калин Жечев и ударните на Виктор Бенев. А ако освен слушател е и зрител, със сигурност ще усети и страстта и удоволствието и на тримата от работата им заедно и ще се озари с топла приятелска усмивка.

Ето че имате възможност да чуете познати и не толкова популярни джаз и блус пиеси, интерпретирани от младата формация в спиращата дъха обстановка на седмото издание на международния етно-джаз фестивал July Jazz, Смолян 2012. В рамките на фестивала у нас тази година се появява сцена, която дава възможност и на млади джаз изпълнители да си спечелят правото да се докажат, като критериите за подбор на участниците са обективно сведени до музика и… музика. И когато събереш такава възможност с щипка талант, лъжичка положително мислене и доза вокален тренинг и музикално-продуцентски поглед в лицето на Даниела Станкова, няма как да не се получи нещо хубаво – особено в полите на Родопите в края на юли.
 

◊ КОНЦЕРТЪТ

Виктор, Калин и Марина вече две години завихрят около себе си прекрасна феерия от джаз в най-различните му форми и цветове. И всичко това редом с индивидуалното им търсене, професионално им развитие и израстване. Съвместната им работа стартира през месец януари 2011 г. - Марина и Виктор се срещат на сцената на „Младите в джаза” с поредица от завладяващи концерти. Година по-късно към тях се присъединява и пианото на Калин в проектите „MusicAll” и „Lady in Blues”, последният от които е и техния първи самостоятелен цялостен проект. Работят съвместно с едни от най-големите имена от българската джаз сцена: В. Благоев, М. Шанов, Б. Таслев, В. Хаджигрудев, Д. Карамфилов, Т. Бакърджиев, П. Момчев, А. Хаджиев, М. Ташев и др.

В участието им на July Jazz My Stage в Смолян, с тях на сцената ще се качат Васил Енчев на саксофон, EWI (Sofia Fusion Quartet, БНР) и младата надежда Евден Димитров на бас китара.

Кой?
Марина Драгомирецкая, Калин Жечев, Виктор Бенев и гост-музиканти Евден Димитров и Васил Енчев
Кога? 27.07.2012 г.
Къде? July Jazz My Stage в Смолян
Какво? Свеж джаз и свежи усмивки на свеж въздух



Автор:
Владислава Генова
Публикация:
19.07.2012 г. 17:26
Етикети:
Виктор БеневКалин ЖечевМарина ДрагомирецкаяСмолянджазфестивал
Васил Енчев
Евден Димитров
етно-джаз фестивал July Jazz
July Jazz My Stage
Посетено:
1596
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15210-svezh-dzhaz-na-svezh-vazduh-s-marina-dragomiretskaya-kalin-zhechev-i-viktor-benev