Музика

Нора Караиванова и китариста Бисер Иванов с нова авторска песен в конкурсната програма на "Бургас и морето" 2012

"Търсиш ли ме" - сред 12-те допуснати песни за финала на бургаския фестивал

Нора Караиванова и китариста Бисер Иванов с нова авторска песен в конкурсната програма на  "Бургас и морето" 2012



◊ СЪБИТИЕТО

„Търсиш ли ме“ е заглавието на новата авторска песен на Нора Караиванова и Бисер Иванов. Песента ще бъде представена за пръв път на живо пред публиката на финала на 30-то юбилейно издание на фестивала „Бургас и морето" на 28 юли 2012 г.

Жури, с председател Дони, избра и допусна до участие на финала 12 песни от общо 67, сред които и „Търсиш ли ме“. Музиката, текстът и изпълнението са на Нора, а аранжиментът – на Бисер. Това е първият авторски проект на Нора като независим и самостоятелен артист след края на сътрудничеството й с продуцентската компания „Вирджиния рекърдс”. Тя участва в конкурса „Бургас и морето" за четвърти път. През 2008 г. представя „Именно ти“ в дует с Графа. 

Националният конкурс за песен "Бургас и морето" 2012 се организира от Община Бургас под патронажа на Кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов. Той ще се проведе на 28 юли 2012 г. в Бургас.


◊ ОЩЕ ИЗЯВИ

През месец ноември тази година Нора и Бисер ще представят своя нов акустичен проект в Студио 1 на Българското национално радио, на който медията е организатор и медиен партньор. В акустичния концерт ще бъдат включени нови, изцяло авторски песни, текстовете на които са на самата певица, а музиката отново на Бисер. Освен тях на сцената ще ги подкрепят барабанистът Явор Александров, популярен с дългогодишната си работа с група "Д2", и пианистът Иво Дуков, който работи и с много други български артисти, сред които група "Мастило", Дани Милев и др. Със сигурност през месец ноември предстои много качествена музика за истински меломани с безспорния талант на всеки един от музикантите, които ще се качат на една сцена заедно с Нора.

Автор:
М. Милев
Публикация:
01.07.2012 г. 15:25
Етикети:
музикални новинимузикален фестивалНора Караиванова
естрадни песни
Бисер Иванов
Търсиш ли ме
Бургас и морето
Посетено:
3351
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15134-nora-karaivanova-i-kitarista-biser-ivanov-s-nova-avtorska-pesen-v-konkursnata-programa-na-burgas-i-moreto-2012