Музика

Джулай идва с хаус и фънк на Созопол Фест

Научете кои ще са групите на плажа на къмпинг „Градина“

Джулай идва с хаус и фънк на Созопол Фест


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Sozopol Fest ще посрещне July Morning и тази година на плажа на къмпинг „Градина“. Организаторите са се постарали да направят най-свежият плажен фестивал за хаус и фънки музика. Sozopol Fest ще бъде на 29 и 30 юни, а билети могат да се купят от мрежата на „Евентим“.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

• На 29 юни на фестивалната арена на Sozopol Fest  ще стъпи бруклинската банда Tortured Soul, за да разтанцува фестивалната публика с нюйоркски соул, денс и хаус. Групата се ражда през 2003 г. и тръгва по турнета, често свири в клубове, обожава изпълненията на живо. Имат участия във всевъзможни фестивали – от Bonnaroo в Тенеси до британския Big Chill и Java Jazz в Индонезия. Tortured Soul събраха публика, надхвърляща 15 000 души, на джаз феста в Монреал.

След Tortured Soul  за първи път в България като част от европейското си турне ще се развихрят южноафриканските хаус „диаманти“ Black Coffee и Bucie. Black Coffee е пионерът на истинския афрополитен хаус –  домашно приготвен и възпитан в клубовете на Йоханесбург. От Black Coffee очаквайте почти скулптурен баланс и красота.

След като дуетът с Black Coffee  „Turn Me On“  и парчетата "Superman", "Get Over It" и "Your Kiss" станаха хитове и покориха местните и световните денс класации, с три албума зад гърба си Bucie е обявена от музикалните критици за „ новия глас на Южна Африка“. Определено Bucie е хаус принцесата на южноафриканската музикална индустрия.

В първата нощ на Sozopol Fest публиката ще има удоволствието да се наслади и на ритмичния соул фънки хаус  на Tri O Five, и сетовете на George Quest и DJ Ilko.

• Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за друго космополитно име. DJ Spinna е творчески талант, който в световен мащаб надхвърля музикалните жанрове и ограничения.  DJ Spinna е легенда сред световните имена на hip hop, house и soul сцената. Диджеят е правил ремикси за Mary J. Blige, George Michael, Michael Jackson, Аl Jarreau и Stevie Wonder.

От американския ърбън бийт ще се ориентираме към другата страна на земното кълбо, но ще запазим стила, защото на сцената след Spinna ще стъпи най-фънкарската банда на Япония и най-японската банда сред фънк бандите – Osaka Monaurail.

Osaka Monaurail вече 17 години са най-добрата японска фънк група. 10-имата приятели се събират в колежа и първото парче, което разучават заедно, е хитът на James Brown от 1968 – I Got The Feeling. С девет албума зад гърба си те все още продължават да участват на сцените на най-големите джаз и рок фестивали. Според думите на фронтмента им Ryo Nakata: „... дългото пътуване на няколко японски хлапета към свиренето на добър фънк не свършва“. Стилът им е повлиян от James Brown, Mаrva Whitney, Bobby Byrd, Lyn Collins, Lee Austin, Curtis Mayfield, Isaac Hayes.

След японския фънк на диджейския пулт ще заеме мястото си Aaron Dae. Неговият талант на DJ, промоутър и мениджър на лейбъл го държат в челните редици на ъндърграунд сцената още от 1994 година. Aaron Dae започва своята кариера през 90-те в златните дни на нюйоркската рейв и клубна сцена, а стилът му узрява в клубове като Tunnel, Twilo, Vinyl и Limelight.

Българските имена, които ще закрият втората вечер на Sozоpol Fest и заедно с публиката ще посрещнат изгрева, ще бъдат Белослава, групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou.


◊ И ОЩЕ

На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж, ню джаз.

В дневната част на Sozopol Fest посетителите ще имат възможност да се научат или да поупражняват своите kite, windsurf и wakeboard умения или да разпуснат в чилаут зоните.
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.06.2012 г. 19:18
Етикети:
ДжулайJuly Morning
Юрая Хийп
1 юли
Джулаята
Sozopol Fest
Созопол Фест
Посетено:
1174
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15033-dzhulay-idva-s-haus-i-fank-na-sozopol-fest