Музика

Академичен оркестър "Орфеус" в галерия "УниАрт"

Световноизвестният цигулар Марио Хосен в галерията на Нов български университет

Академичен оркестър "Орфеус" в галерия "УниАрт"

 

◊ СЪБИТИЕТО


Департамент „Музика” и Център за продължаващо обучение към НБУ
представят

„Експресия в звук и цвят”

Концерт на Академичен оркестър "Орфеус" на НБУ 


28.06.2012 г., 18.00 часа
Галерия УниАрт - НБУ

Диригент: проф. Марио Хосен
Солисти: проф. Милена Моллова и проф. Марио Хосен
Участват: студенти и алумни на департамент „Музика” и гост-музиканти

Програма: А. Корели, Х. Пърсел, Т. Албинони, Ф. Менделсон, Ц. Франк


◊ ЗА ОРКЕСТЪРА

Академичен оркестър "Орфеус" е структура на НБУ към департамент „Музика“. Източник на идеята за създаване на оркестъра и негов интелектуален ръководител е световноизвестният цигулар Марио Хосен. Целта на „Орфеус“ е чрез интересни музикални програми да се популяризира и вдъхнови музикалния живот на България, да се афишира музикалното присъствие на България и на Нов български университет в Обединена Европа.

Академичен оркестър "Орфеус" на НБУ е дирижиран от световноизвестни музиканти-диригенти. Досега гост-диригенти са били международно признатите Хансьорг Шеленбергер, Филип Бернолд, Донг-Сук Канг, Ерих Хьобарт, Йоел Матиас Йени. Посредством работата си с тях, професионалното ниво на оркестъра се изравнява с обучението в най-престижните академии и университети в Европа и по света.


◊ ЗА ГАЛЕРИЯТА

Гостите на събитието ще имат възможността да се насладят на постоянната колекция на галерия "УниАрт", състояща се от европейска и наша живопис и съвременна българска скулптура. По-голямата част от експонатите е дарена на Нов български университет от семейство Божидар Даневи.

Предвижда се галерия "УниАрт" да бъде културно средище и дом на изкуството, като гостите ще могат да посещават концерти, лекции, литературни четения и др., докато се любуват на експонатите, изложени в авангардното архитектурно пространство, създадено по проект на арх. Зарко Узунов.

 

Автор: Иван Попов
18.06.2012 г. 14:05
Посетено: 1497
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/15021-akademichen-orkestar-orfeus-v-galeriya-uniart