Музика

Ginger Groove @ Art hostel - суинг, акустичен поп и модерна боса нова

Този петък, 15 юни, отново Ginger емоции - китара, контрабас и глас

Ginger Groove @ Art hostel - суинг, акустичен поп и модерна боса нова◊ СЪБИТИЕТО

Този петък, 15.06., от 21.30 ч., отново Ginger емоции в Арт-хостел София (ул. „Ангел Кънчев” 21А)

Суинг, боса нова и непопулярен поп ще се съчетаят невъзмутимо в страстното изпълнение на китара, контрабас и глас.

Едно музикално изкушение, на което ще ви е трудно да устоите!

Вход свободен


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация, пристрастена към джаза, вдъхновена от боса нова и изкушена от възможността да придава различно джази звучене на поп музиката! Кадифеният глас на Боряна Йорданова се преплита с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ги подкрепя в ниския регистър.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев
завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов
свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

Автор: Стойно Попов
11.06.2012 г. 17:06
Посетено: 1355
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14958-ginger-groove-art-hostel-suing-akustichen-pop-i-moderna-bosa-nova