Музика

Доминик Милър избра България за премиерата на новия си албум "5th House"

Концерт на световноизвестния китарист в Пловдив

Доминик Милър избра България за премиерата на новия си албум "5th House"


◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният китарист Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум „5th House”.

На 29 май 2012 г. (вторник), на сцената на Античен театър, гр. Пловдив, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление” - барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

Организатор на концерта е известната българска цигуларка Дорина Маркова и Община Пловдив, а събитието се реализира с подкрепата TUBORG.

„Щастлива съм, че Доминик избра именно Пловдив за премиерата на новия си албум”, каза Дорина Маркова, организатор на концерта. И допълни, че се надява събитието да допринесе за превръщането на града в културна столица на Европа през 2019 г.


◊ АЛБУМЪТ

„5th House” е петият самостоятелен албум на Доминик Милър, по който той работи с редица първокласни изпълнители като Vinnie Colaiuta и Jimmy Johnson. Съвместната им работа  превръща „5th House” в един от най-ярките инструментални албуми в неговата кариера.

„Много държах числото 5 да присъства в заглавието на новия ми албум. В астрологията например  5ти дом означава дом на любов и страст. Разбира се, бих могъл да го нарека „Петият елемент” или „Пета поправка в Конституцията”, шегува се Доминик, но допълва, че всички 10 композиции са записани именно с много любов, страст и вдъхновение.

„5th House” е създаден по време на турнето на Стинг през 2010/2011 г. по пътя между Лос Анджелис и Нова Зеландия, а финалните щрихи на инструменталите китарисът оформя в легендарното Henson Studios, L.A.

„Музиката е универсалният език, на който ние от TUBORG говорим с младите хора”, каза Маргарита Казакова, Бранд мениджър на марката в Карлсберг България. „Вярвам, че подкрепяйки уникалното изпълнение на Доминик Милър в Пловдив ще осигурим незабравимо преживяване на феновете както на добрата китара, така и на хубавата бира”, допълни тя.


Автор:
PeeR to peer , Ана Атанасова
Публикация:
28.05.2012 г. 23:06
Етикети:
Посетено:
1377
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14834-dominik-milar-izbra-balgariya-za-premierata-na-noviya-si-album-5th-house