Музика

Il Divo идват за концерт у нас на 25 септември

Наследниците на тримата велики тенори ще пеят в "Арена Армеец"

Il Divo идват за концерт у нас на 25 септември


◊ КОНЦЕРТЪТ

Il Divo – новото елегантно лице на модерната класика идва и в България. Световноизвестният квартет ще изнесе концерт в зала „Арена Армеец“ на 25 септември тази година.

Билетите са на цени от 70 до 130 лева и се продават в мрежата на „Евентим“.


◊ БОЖЕСТВЕНИЯТ КВАРТЕТ

За две кратки години след издаването на едноименния си дебютен албум през 2004 година, квартетът Il Divo постигнаха повече, отколкото много рок групи успяват да постигнат през цялата си кариера. Още с първия си албум - "Il Divo", те разбиха 25-годишния рекорд на легендарните Led Zeppelin, като станаха единствената група с албум, стигнал номер едно, без да е предшестван от издаване на сингъл.

Il Divo в превод от италиански означава „божествен певец”. Това е и мъжкият вариант на определението „дива”. И наистина има нещо божествено в начина им на пеене, защото имат вече 4 студийни албума и една коледна колекция, продадени в над 13 милиона копия. Нещо, което са успели да направят с оперното пеене само имена като Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Лучано Павароти и Андреа Бочели.

Il Divo създават свой собствен музикален жанр. Дали представят своите изпълнения пред многомилионната публика при откриването на Световното първенство по футбол в САЩ или са на сцената на лондонския Колизеум, те предизвикват еднакви вълни от емоции сред хората с изпълнения като "Dov’e L’amore" (красива интерпретация на Adagio for Strings на Самюъл Барбър), "Come What May" от саундтрака на „Мулен Руж“, обожаваното от всички "Time To Say Goodbye" или нежната серенада "Unchained Melody."


◊ НО КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО

Великолепната четворка Il Divo е съставена от един американец (Дейвид Милър), един французин (Себастиен Изамбард), един испанец (Карлос Марин) и един швейцарец (Урс Бюлер).

Групата всъщност е създадена в резултат от двугодишен кастинг от Саймън Кауъл, известен като създател на музикалния формат X Factor и жури в шоуто за таланти отвъд океана American Idol. Вдъхновен от невероятно красивото дуетно изпълнение на Андреа Бочели и Сара Брайтмън "Con te partiro," той решава да създаде мултинационален квартет от певци, които да обединят мощното оперно пеене с елегантността и чара на съвременните поп звезди.
 
Дейвид Милър, който последен се присъединява към групата, е тенор с обещаваща кариера в Opera Theatre, дълбоко свързан с операта и класическата музика. Себастиен Изомбард е завършен композитор, пианист и китарист с кариера на поп изпълнител. Карлос Марин е баритон и оперна звезда в Мадрид, който повече от десетилетие блести на мадридска сцена с ролите си в La Traviata и La Boheme. Швейцарецът Урс Бюлер е тенор в холандската опера и в същото време водещ вокал на хард рок група, с която се изявява още от тийнейджърските си години.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.05.2012 г. 14:45
Етикети:
Посетено:
1835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14827-il-divo-idvat-za-kontsert-u-nas-na-25-septemvri