Музика

Ginger Groove - суинг, акустичен поп и модерна боса нова

Месец на женските вокали в Петното на Роршах

Ginger Groove - суинг, акустичен поп и модерна боса нова


◊ СЪБИТИЕТО

Тази неделя (27.05) Ginger Groove има удоволствието да гостува на "Петното на Рошарх" (София, ул. „Хр. Белчев” 8) като част от събитието "Месец на женските джаз вокали". Със запазената "Ginger" марка - суинг, боса нова, акустичен поп – трима от най-талантливите ни млади джаз музиканти ще ви подарят едно емоционално музикално пътешествие между Европа, Северна и Южна Америка. А за да бъде неделната вечер още по-специална, в музикалния коктейл ще чуете и някои от най-вълнуващите джаз балади!


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация, пристрастена към джаза, вдъхновена от боса нова и изкушена от възможността да придава различно джази звучене на поп музиката! Кадифеният глас на Боряна Йорданова се преплита с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ги подкрепя в ниския регистър.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев
завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов
свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.

 

Автор: Стойно Попов
23.05.2012 г. 15:03
Посетено: 1039
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14808-ginger-groove-suing-akustichen-pop-i-moderna-bosa-nova