Музика

"Cypress Hill" и Sean Paul на Elevation 2012

Кой кой е в конкурса за непопулярна група

"Cypress Hill" и Sean Paul на Elevation 2012


◊ СВЕТОВНО И ФЕСТИВАЛНО

Кралете на хип-хопа "Cypress Hill" и ямайската звезда
Sean Paul са следващите имена в афиша на музикалния фестивал Elevation, който ще се проведе на 23 и 24 юни край София.

Досега участието си на фестивала потвърдиха Fatboy Slim, Erykah Badu, Groove Armada (DJ set), Nneka, Kosheen, Chambao, Walk Of The Earth и Pаrov Stelar Band.


◊ МЕЖДУНАРОДНОТО ПРИСЪСТВИЕ

Звездата от Ямайка SEAN PAUL е продал над 10 млн. албума в цял свят от момента, в който изгрява на музикалната сцена през 2000-та година със записа “Stage One”. През последната година е работил върху дългочаканото продължение на номинирания за Грами „Imperial Blaze”, в който е включен хит сингълът „So Fine”.


Билетите за фестивала Elevation могат да се закупят в мрежата на „Евентим” на цена от 99 лв.


◊ БЪЛГАРИ НА БОРДА


Досега беше обявено участието на няколко популярни български изпълнители и групи – Gravity Co, алтернативната хип-хоп група SKRE4, рапърът 100 Кила и Der Hunds – победителите от конкурса за непопулярна група от миналата година.


В двата фестивални дни публиката на Еlevation ще чуе и изпълненията на болкан трип-хоп сензацията Kottarashky, които наскоро издадоха втория си албум, поп певицата Миленита, фънк бандата Southwick, както и Rubikub и Roots Rocket band. Честта да открият второто издание на фестивала се падна на The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions на 22 юни.


◊ КОНКУРС РАЗКРИВА НЕПОПУЛЯРНИ БЪЛГАРСКИ ГРУПИ

Тазгодишното издание на конкурса за непопулярна група обяви вече десетте финалисти.

Това са Аcoustic Corporation, Aftertaste, Algoriddim Live Band, Better Than Grey, BZD, Gross, Rebelites, Sound Solutions, Soundbleed и The Barbarones.

Вторият етап на конкурса ще се проведе на 31 май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Café, където журито в лицето на Gravity Co, SKRE4, и Der Hunds ще дадат своите гласове за двама от десетте финалисти. Класиралият се на първо място ще се качи редом с тях на главната сцена, а този на второ място ще се качи на трета сцена заедно с много други български и чужди изпълнители.

Интернет потребителите ще могат да гласуват за своите любимци от 17 май. Това ще става на специална платформа в популярния сайт за видео споделяне VBOX7, където ще бъдат качени песните на десетте финалисти, както и техни снимки. Събралият най-много гласове до полунощ на 30 май ще бъде обявен за група на публиката и също ще се качи на третата сцена на фестивала.

CYPRESS HILL „патентоват” сливането на рапа с рока в началото на своята кариера и също експериментират с безброй други стилове през годините. Известни с невероятните си сценични шоута по време на концерти,  Cypress Hill вече 25 години са едни от гигантите на съвременната музикална сцена.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
16.05.2012 г. 18:07
Посетено:
1287
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14754-cypress-hill-i-sean-paul-na-elevation-2012