Музика

Концерт на полската група "Jazzpospolita"

Новото поколение в полския джаз - 12 май, Студио 5

Концерт на полската група "Jazzpospolita"


◊ СЪБИТИЕТО

Полският институт в София
представя

Концерт на полската група "Jazzpospolita"

12 май, събота, 19.30 ч.,
НДК, Студио 5

"Jazzpospolita" е оригинално съчетание на джазовата традиция и пост-рок модерността. Богатата фантазия и великолепно овладяния съвременен музикален език са основанията да смятат групата за една от най-интересните на полската алтернативна сцена.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "JAZZPOSPOLITA"

Групата дебютира през 2010 с албума Almost Splendid, приет изключително топло. Необикновената смес от nu-jazz, електроника и усет за мелодия позволява на варшавяните да събудят чувствителността както на любителите на джазовата традиция, така и на феновете на indie, post-rock или просто амбициозния поп. Много са опитите да опишат музиката им, обявявайки я за Avantgard-jazz, postrock или trip jazz.
  
Групата е свирила на почти 100 концерта и е участвала в много фестивали – Open’er, Jazz Jantar, Garana Jazz Festival (Румъния), както и като загряваща група на британския гранд на nu-jazz групата Bonobo. Редакцията на полския портал Muzyka.Onet номинира музикантите за „Изпълнител на годината”, а Трета програма на полското радио ги нарича „концертно откритие на годината 2011”.
  
Издаденият им през февруари 2012 нов диск "Impulse" потвърждава великолепната форма на групата, която се завръща с още по-богат материал, по-силен ритмично и с по-голяма доза импровизация. Благодарение на натрупания богат концертен опит тук те звучат по-силно и по-изразително.


. "Jazzpospolita" са тук благодарение на Полския институт, а концертът се организира съвместно с "Джаз Плюс".

Билети в мрежата на ticketplus.bg с цена 15 лв.


Автор:
Полски институт - София
Публикация:
09.05.2012 г. 17:28
Посетено:
1357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14706-kontsert-na-polskata-grupa-jazzpospolita