Музика

Концерти на възглавници в рамките на фестивала SM&RT

Музикален празник за малки и големи

Концерти на възглавници в рамките на фестивала SM&RT


◊ СЪБИТИЕТО

Класическите концерти за родители и деца „Концерти на възглавници” ще станат част от фестивала SM&RT: Subtitled Music & ART, организиран от Галерия "Модо" през месец май.

Концертна зала на Централния военен клуб ще посрещне родители и деца на съботно-неделни фестивални концерти на възглавници на 19 и 20 май от 11 часа.

Във фокуса на фестивалните концерти ще е музиката на Дебюси и Рахманинов, изпълнена от Андрю Броунел (пиано) и Ружа Семова (пиано) – международно изявени музиканти, които ще участват във вечерните SM&RT концерти. Богатият, силен и могъщ звук на триметровия роял Bösendorfer ще направи клавирното изживяване истинско удоволствие както за големите, така и за малките хора. Тежкият над половин тон инструмент е един от най-скъпите и престижни рояли в света. 


150 меки възглавници, двойно повече цветни моливи и музикални листове ще са на разположение на малката-голяма публика. И за да направим Фестивалните концерти на възглавници още по-вълнуващи, организаторите са подготвили музикален подарък – изненада за всяко дете, избран с много обич и внимание от Little Owl.


◊ ПРОГРАМАТА

Съботният фестивален „Концерт на възглавници” ще е изцяло с изпълнения на пианиста Андрю Броунел с музика от френския композитор Клод Дебюси (1862-1918). Андрю е носител на Втора награда от конкурса Лийдс – един от най-престижните конкурси за пианисти в света, за който всяка година кандидатстват стотици музиканти. Известен с изключителната прецизност и съвършенство в изпълненията си, Андрю ще представи музиката на един друг перфекционист – Дебюси. Музиката на френският композитор често е описвана като “почти жива”, богата на цветове, аромати и релеф. На Дебюси се приписва термина “импресионист”, въпреки че той самият не е понасял това определение.

 

Неделният фестивален „Концерт на възглавници” ще представи отново програма за пиано, но от друг виртуозен изпълнител – Ружа Семова. Тя живее във Виена от повече от 10 години и преподава в световноизвестната Виенска консерватория. Ружа е свирила с почти всички български симфонични оркестри, а съвсем наскоро записа първия си диск с музика от Сергей Рахманинов (1873-1943), която ще представи на Фестивален „Концерт на възглавници”. Този голям руски композитор е творил в първата половина на 20-ти век, но съвременниците му често го осмивали, заради остарелият и демодиран стил, в който пишел музиката си. За сметка на това, към днешния ден, произведенията му са едни от най-изпълняваните и обичани творби по целия свят.


◊ БИЛЕТИ

Родител и едно дете – 25 лева
Двама родители и едно дете – 30 лева
Един родител и две деца – 30 лева
Двама родители и две деца/три деца – 35 лева


◊ РЕЗЕРВАЦИИ

Билети за „Концерти на възглавници” се продават с предварителна резервация! Тя може да се направи с имейл на страницата на концертите – www.pillows.bg от секция „Резервации”.

Билетите се закупуват в деня на концерта в Централен военен клуб.




Автор:
Галерия Модо
Публикация:
05.05.2012 г. 17:01
Етикети:
ФестивалвъзглавнициВоенен клуброялконцерти
Музика със субтитри и изкуство
подарък от Little Owl
Андрю Броунел
Ружа Семова
Посетено:
1401
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14671-kontserti-na-vazglavnitsi-v-ramkite-na-festivala-sm-rt