Музика

Две събития тази седмица в Държавна опера Пловдив

Спектакъл на "Любовен еликсир" и Симфоничен концерт в Пловдив

◊ В ПРОГРАМАТА

Две събития предлага на публиката си тази седмица Държавна опера Пловдив.

• На 24 април, вторник, от 19 часа в Концертна зала ще е спектакълът на комичната опера "Любовен еликсир" от Г. Доницети.

Диригент - Христо Михалев

Участват солистите:
Адина - Жанета Стегарева
Неморино - Ивайло Михайлов
Белкоре - Иван Кабамитов
Дулкамара - Делян Славов (гост)
Джанета - Мариета Велкова

Спектакълът ще бъде със субтитри на български език. Цена на билетите 6, 8 и 10 лв.


• В края на седмицата - петък, 27 април, отново в Концертна зала от 19 часа любителите на симфоничната музика ще могат да присъстват на концерт на оркестъра на Държавна опера Пловдив, с диригент Виктор Илиев.

Виктор Илиев е живял и учил в Америка, Австрия, Англия и Германия. Дирижирал е редица големи оркестри като Филхармонията на нациите и Националния камерен оркестър на Люксембург. От миналата година Илиев е постоянен гост диригент на симфоничния оркестър Яси в Румъния. В Букурещ е работил и с Радио-симфоничния оркестър. Дирижирал е също така в Лондон, Виена и др. Освен диригент, Виктор Илиев е и композитор. Носител е на награда за композиция „Албан Берг“ във Виена. Гранд Тиатър Люксембург - един от 10-те водещи оперни театри в Европа, е поръчал авторска опера на Илиев, която ще бъде представена през 2014 г.

Солист на концерта ще бъде младият пловдивски пианист Андреан Лазаров.

Андреан Лазаров е удостоен през 2008 г. с „Международен сертификат за артист пианист“ от École Normale de Musique de Paris „Alfred Cortot”. В момента Андреан Лазаров е асистент на Филип Ентремо, както и гост-преподавател в Консерваторията в Солун, Гърция.

В програмата на концерта на 27.04. публиката ще чуе: С. Рахманинов - Рапсодия по тема на Паганини с пиано и оркестър, П. И. Чайковски - Симфония №5.

Цена на билетите - 6 лв.
Автор: Държавна опера Пловдив
23.04.2012 г. 09:34
Посетено: 1137
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14600-dve-sabitiya-tazi-sedmitsa-v-darzhavna-opera-plovdiv