Музика

Юбилеен концерт на Камерна формация "Te Deum Adoramus"

В програмата: произведения от Монтеверди, Сертон, Хаджиев, Дебюси и др.

Юбилеен концерт на Камерна формация "Te Deum Adoramus"


◊ СЪБИТИЕТО

Тази седмица аулата на Софийския университет ще предложи на ценителите на певческото изкуство изключително интересно събитие.

На 22 април от 18 часа Камерна формация “Te Deum Adoramus” ще изнесе концерт по случай своята 15-годишнина на сцената.

Програмата на момичетата от хора ще обхване целия жанров спектър на репертоара им. На зрителите ще бъдат представени творби от епохата на Ренесанса и Барока, на Романтизма и Импресионизма, модерните класически форми на XX век, източно-православни песнопения, български песни, пиеси с етно-фолклорни елементи, спиричуъли, поп и джаз. Включени са и песни на двама автори, на които се честват кръгли годишнини през 2012 г. – Клод Дебюси и Парашкев Хаджиев. Сред останалите имена изпъкват Кл. Монтеверди, П. Сертон, Ф. Менделсон-Бартолди, Д. Христов, В. Тормис, Т. Ярда, Ив. Спасов, Н. Кауфман.

Партньори и гости на концерта ще бъдат Светла Бешовишка (пиано), Росен Савов (тенор), Йордан Рибаров (китара).


Камерна формация “Te Deum Adoramus” с диригент Теодора Димитрова e създадена през 1997 г. като продължител на най-добрите български традиции в женското камерно хорово изкуство. Тя успя да се наложи като един от водещите състави в тази област не само в България. Формацията е високо оценена на редица международни фестивали и конкурси. Много утвърдени специалисти в областта на хоровото изкуство дават изключителни отзиви за състава, за неговото специфично звучене и интерпретация.


Автор:
“Te Deum Adoramus”
Публикация:
20.04.2012 г. 14:02
Етикети:
музикални новинихорово изкуствохорова музикаконцерт
Теодора Димитрова
Te Deum Adoramus
Камерна формация
Посетено:
1321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14584-yubileen-kontsert-na-kamerna-formatsiya-te-deum-adoramus