Музика

Лейди Гага представя в София концерт като електро-метъл-поп опера

Феноменът на масовата култура започва европейското си турне от България на 14 август

Лейди Гага представя в София концерт като електро-метъл-поп опера


◊ КОНЦЕРТЪТ

Лейди Гага започва европейското си турне от София с концерт на 14 август от 20 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Феноменът на съвременната масова култура, Lady Gaga, ще представи в София новия си албум „Born This Way“. Турнето й носи името „The Born This Way Ball“ и в момента тече в Австралия и Азия. Списание „Форбс“ обяви Лейди Гага за най-влиятелната жена в света за 2011 г. Тя беше включена в топ 100 на списание „Тайм“ за най-влиятелни личности в света за 2010 г. С 2.2 милиарда гледания на клиповете й в интернет Лейди Гага е сред най-влиятелните артисти в дигиталния свят. Тя има над 49 милиона харесвания на страницата си във Facebook и над 22 милиона последователи в Twitter. Лейди Гага е единственият артист в дигиталната ера, постигнала продажби от 5 милиона копия само с първите си два хита.

Самата Лейди Гага определя новото си турне „THE BORN THIS WAY BALL“ като „електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на Царството на Славата. Разказва за това как сме се родили и как ще умрем, празнувайки.” „Славата“ („The Fame“) и „Чудовището на славата“ („The Fame Monster“) са имената на предишната й два албума.


◊ МАСОВАТА КУЛТУРА В СБЛЪСЪК – ЛЕЙДИ ГАГА И ФУТБОЛЪТ

Концертът й досега беше под въпрос, защото ден след предвидената дата трябваше да има контрола на националния ни отбор по футбол с Кипър. Организаторите на концерта „София мюзик ентерпрайсис“ благодариха на президента на БФС г-н Борислав Михайлов, на треньора на националите Любослав Пенев, както и на ръководството на НСБ за съдействието и разбирането. Контролата беше изместена.


◊ БИЛЕТИТЕ

Билетите за концерта на Лейди Гага на 14 август в София започват да се продават на 27 април (петък) от 10 часа. Организаторите споделят, че цените ще бъдат по-ниски от тези за концерта на Мадона. Ще се продават билети от 70 до 200 лв. в зависимост дали са в трите правостоящи зони пред сцената или в четирите седящи зони в секторите А, Б и В. Билети ще могат да се закупят от Билетния център на НДК, касата на „Арена Армеец София“, както и от мрежата на „Тикет Про“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.04.2012 г. 11:16
Посетено:
1555
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14530-leydi-gaga-predstavya-v-sofiya-kontsert-kato-elektro-metal-pop-opera