Музика

Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds са основните български участници на фестивала Elevation

И тази година конкурс ще търси добрите непопулярни български групи

Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds са основните български участници на фестивала Elevation


◊ БЪЛГАРИТЕ НА ELEVATION

След като станаха ясни няколко от международните участия на Elevation Music Festival 2012, фестивалът обяви и имената на българските участници тази година. Това са Gravity Co, алтернативната хип-хоп група SKRE4, рапърът 100 Кила и Der Hunds – победителите от конкурса за непопулярна група от миналата година.

Припомняме, че измежду световните звезди, потвърдили участието си на фестивала тази година, са Ерика Баду, Ннека, Рони Сайз, Фатбой слим, Кошийн и Чамбао.


◊ ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА НЕПОПУЛЯРНИТЕ

Второто издание на конкурса за непопулярна българска група или изпълнител ще започне на 10 април. Тази година той ще предложи нови правила, които ще дадат право на участие на цели три банди. Първите две от тях ще бъдат избрани от жури, състоящо се от членовете на титулярните български групи и изпълнители - Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds. Третата ще бъде избрана от интернет потребителите, които ще могат да дадат своя глас на специална платформа във vbox7.com след 14 май.

Класиралата се на първо място група, според гласуването на членовете на останалите български групи, ще се изяви на основната сцена редом до Fat Boy Slim, Erykah Badu, Kosheen и много други. Останалите две групи ще се представят на третата сцена на фестивала, за която предстои да се обявят още много български и чужди имена.
      
Повече за условията на конкурса може да прочетете на официалната интернет страница на фестивала.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.04.2012 г. 17:08
Етикети:
музикаконкурсGravity Co
непопулярна българска група
Der Hunds
SKRE4
Elevation Music Festival 2012
Посетено:
1308
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14526-gravity-co-skre4-100-kila-i-der-hunds-sa-osnovnite-balgarski-uchastnitsi-na-festivala-elevation