Музика

"Реквием" от Верди в Пловдив

Великденски концерт на Държавна опера Пловдив

◊ СЪБИТИЕТО

Държавна опера Пловдив отбелязва светлите Великденски празници със специално събитие. Така, както е традицията в много европейски градове, в седмицата преди Великден публиката ще има възможност да чуе едно от най-прекрасните произведения на Джузепе Верди - "Реквием".

На 13.04. - Разпети петък, от 19 часа в Концертна зала диригентът Алексей Измирлиев, заедно с оркестъра и хора на институцията, съвместно с Хор на Държавна опера Стара Загора, ще създаде на пловдивската публика настроение, подходящо за очакваното Възкресение.

Солисти ще бъдат Евгения Ралчева (гост) - сопран, Елена Чавдарова-Иса - мецосопран, Стоян Даскалов - тенор, Ивайло Джуров (гост) - бас.

"Реквием" от Дж. Верди е музикална композиция, базирана на текстовете на римокатолическата заупокойна литургия. Композиран е в памет на Алесандро Манцони, италиански поет и романист. За първи път е изпълнен през 1874 г. и от тогава до сега се изпълнява навсякъде по света с голям успех.

"Реквием" от Верди на 13 април ще бъде със субтитри на български език.


Този концерт се осъществява с подкрепата на: "Минметинвест" АД и Община Пловдив, и е включен във Великденските празници, които Община Пловдив организира за гражданите.


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
09.04.2012 г. 16:51
Посетено:
1796
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14523-rekviem-ot-verdi-v-plovdiv