Музика

"Ginger Groove" - суинг, акустичен поп и модерна боса нова

Студио 5 - 09.04.2012

"Ginger Groove" - суинг, акустичен поп и модерна боса нова


◊ СЪБИТИЕТО

На 09 април от 19 ч. събираме groovy people от всички страни и се обединяваме за първия лайв на "Ginger Groove" на територията на Студио 5!

Ключовите думи са суинг, акустичен поп и модерна боса нова в комбинацията китара, глас и контрабас. Този път специален гост ще бъде Виктор Бенев на ударни, с което зашеметяващият Ginger звук ще бъде напълно завършен.


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация, пристрастена към джаза, вдъхновена от боса нова и изкушена от възможността да придава различно джази звучене на поп музиката! Кадифеният глас на Боряна Йорданова се преплита с китарните импровизации на Петър Георгиев, а контрабасът на Влади Михайлов ги подкрепя в ниския регистър.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.


Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.


◊ БИЛЕТИ

Билети – 7 лв. онлайн 
Eventim.bg, Ticketstream.bg, Ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.

Автор: Стойно Попов
29.03.2012 г. 11:34
Посетено: 1207
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14454-ginger-groove-suing-akustichen-pop-i-moderna-bosa-nova