Музика

Chase and Status за първи път в България на Spirit of Burgas 2012

Лондонското дръм енд бейс дуо излиза на главната сцена на 4 август

Chase and Status за първи път в България на Spirit of Burgas 2012


◊ СЪБИТИЕТО

Chase & Status потвърдиха участие на живо във втория ден на утвърдилия се вече музикален фестивал Spirit of Burgas. Лондончаните Saul Milton (Chase) и Will Kennard (Status) ще са едни от основните изпълнители на главната сцена на 4 август.

Тази година фестивалът на бургаския Централен плаж ще се проведе малко по-рано от предните издания – от 3 до 5 август.


◊ ЛОНДОНСКОТО ДУО

Saul Milton и Will Kennard се запознават в Университета в Манчестър в средата на 90-те. Среща ги взаимната любов към дръм енд бейса и започват кариера като диджеи.

Още с дебютния им албум „More Than A Lot“ (2008) Chase & Status се превръщат в уникален градски феномен. Критиците определят албума като несравнимо пътешествие из британската ърбан сцена и единодушно се съгласяват, че името му е напълно основателно – на български то означава „повече от достатъчно“. От „More Than A Lot“ се впечатлява и известният рапър Snoop Dog.

Следва вторият им и още по-успешен албум „No More Idols“ (2011), в който двамата лондончани работят с Plan B, Delilah, Liam Bailey и Tinie Tempah. Това е и албумът, който ги прави световноизвестни и който стига до номер 1 в класацията UK Dance Album Chart и номер 2 в UK Albums Chart. Албумът, събрал в себе си най-доброто от дръм енд бейса, брейкбийта и дъб степа, се радва и на изключително позитивна оценка от страна на музикалните критици и медиите, като често е сравняван с пионерите The Prodigy и Pendulum.

Chase & Status са известни и с ремиксите на The Prodigy, Риана, Black Canvas, Broken Dreams, Dizzee Rascal, Nneka и др.


◊ БИЛЕТИТЕ

Остават само още няколко дни, в които могат да се купят билети за Spirit of Burgas на по-ниски цени – до 31 март в мрежата на „Евентим“. От 1 април цената на билетите скача.

Посетителите на фестивала тази година ще имат възможност да избират между еднодневен и тридневен пропуск за всички сцени, само за сцената „Solar Dance Arena“ или пък за всички сцени без “Solar“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.03.2012 г. 15:40
Посетено:
1539
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14447-chase-and-status-za-parvi-pat-v-balgariya-na-spirit-of-burgas-2012