Музика

"Korn" са първият хедлайнер на "Spirit of Burgas" 2012

Фестивалът за електронна музика Solar води Armin van Buuren, Richie Hawtin и Mark Knight

"Korn" са първият хедлайнер на "Spirit of Burgas" 2012


◊ СЪБИТИЕТО

Хардкор групата "Korn"
е първият потвърдил хедлайнер на главната сцена на петото издание на най-големия музикален фестивал в България "Spirit of Burgas", който тази година ще се проведе на 3, 4 и 5 август. Световноизвестните музиканти ще разтърсят Централния плаж на Бургас на 5 август.

За първи път "Spirit of Burgas" ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика в България "Solar", който ще обогати стилово музикалната програма с най-популярните звезди от света на електронната музика. На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден техно звездата Richie Hawtin, а финалът е запазен за най-обичания хаус диджей у нас – Mark Knight.


◊ НОВИТЕ СЦЕНИ

Освен традиционните главна сцена и Jack Daniel’s Rock Stage, тази година на "Spirit of Burgas" ще има и три нови сцени: Solar Dance Arena, BraZZoBraZZie и Hip Hop сцена.

Solar ще има собствена сцена - Solar Dance Arena, към която ще има и отделен вход (от ул. „6-ти септември”). Във всеки от 3-те фестивални дни Solar Dance Arena ще представя стилово различни артисти.

BraZZoBraZZie е наследник на досегашната джаз и блус сцена. Организаторите обещават това да бъде може би най-забавното място на фестивала, с изключително разнообразие от стилове и имена от световните джаз, блус, суинг и браз сцени.

Името на Hip Hop сцената говори само за себе си, като съвсем скоро предстои да бъдат обявени и първите големи имена, които ще разтърсят феновете на бунтарския ритмичен бийт.

"Spirit of Burgas" 2012 ще предложи на своята публика и много нови зони, освен музикалните сцени. Това ще са зони за развлечения и игри, както и барове за по-приятното прекарване на лежерните летни следобеди преди концертите.


◊ БИЛЕТИТЕ

Първите промобилети започват да се продават на 15 март. Цената на фестивалния билет за всички сцени за 3 дни е 200 лв. Почитателите на "Солар" могат да си купят билет само за Solar Dance сцената за 80 лв. Има и билет за трите дни на фестивала без сцената "Солар" за 120 лв.
Автор: Момчил Цонев
15.03.2012 г. 12:36
Посетено: 1374
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14327-korn-sa-parviyat-hedlayner-na-spirit-of-burgas-2012