Музика

Премиера на Classic In The Jazz

Една вечер с класическа и джаз музика, изпълнена на два рояла

Премиера на Classic In The Jazz


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на Classic In The Jazz

Една вечер с класическа и джаз музика, изпълнена на два рояла.

Премиерата на Classic In The Jazz ще бъде на 28.02. от 21:00 в Sofia Live Club.

Мария Каракушева, позната от проекта Classic In The House, е поканила талантливия джаз пианист Момчил Атанасов, който пристига от Ротердам специално за събитието. Нестандартното клавирно дуо ще ви представи по уникален начин най-доброто от класическия и джаз стил.

Музикантското начало на Classic In The Jazz, дадено от класическия пианист ще продължи с резки промени на ритъма и настроението от страна на джаз музиканта, докато не стигнат кулминацията на вечерта с тяхната единствена по рода си интерпретация на произведението "Картини от една изложба" от М. Мусоргски.

• Същата вечер ще бъде и премиерата на изложбата на Цветан Узунов, авангарден артист, който често представя картини с джаз музиканти. Той ще представи впечатляващи творби, създадени специално за да допълнят усещането от колаборацията в артистичната вечер.



◊ ПРОЕКТЪТ

Създаден е от класическата пианистка Мария Каракушева, която може би сте чували от Classic In The House (facebook / youtube / soundcloud) и джаз пианиста Момчил Атанасов, който пристига за премиерата на проекта от Ротердам, където живее и твори.

Двамата са създали формат, в който изпълняват на живо, на два рояла избрани моменти от велики класически и джаз произведения - диалогично, с резки промени на настроението и с две основни идеи - да забавляват и да припомнят на широката публика най-доброто от тези два стила.

В Classic In The Jazz ще намери място и изложбата на картини на художника Цветан Узунов, създадена за събитието. Той е авангарден артист, който често представя своите картини, заедно с изпълнения на джаз музиканти. Тук можете да видите някои негови творби.


Автор:
Classic In The Jazz
Публикация:
24.02.2012 г. 16:05
Етикети:
Посетено:
1785
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14172-premiera-na-classic-in-the-jazz