Музика

Във Варна на 14 февруари "Една любовна вечер в операта"

Концерт с “Uniq Voices” и “La Migra”

Във Варна на 14 февруари "Една любовна вечер в операта"

 

◊ СЪБИТИЕТО

За  шеста поредна година Варненската опера организира специален концерт „Една любовна вечер в операта”, посветен на Празника на любовта, свързан със Св. Валентин, както и на Празника на лозаря, свързан със Св. Трифон, познат повече като Трифон Зарезан. Това е може би единственият празник, който българите приемат с усмивка и почти безрезервно, въпреки съчетанието на католически с източно-православни традиции. Защото на любовта подхожда и хубавото вино!

Тази година концертът ще се състои на самия ден – 14 февруари, от 19.00 ч.

 

◊ МУЗИКАНТИТЕ

В „Една любовна вечер в операта” ще участват оркестранти от Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна със солисти младите български тенори Веселин Вачев, Борис Луков и Георги Петров от триото “Uniq Voices”.

Ще аплодираме и прекрасните варненски музиканти от „La Migra” Валери Ценков (ударни инструменти), Стоян Роянов Я-Я (духови инструменти) и Страцимир Павлов, който ще покаже освен майсторството си на рояла и уменията си на диригент.

 

◊ ПРОГРАМАТА

Концертът ще започне с „Фантомът на операта” от Андрю Лойд Уебър и ще завърши с известната италианска канцонета „О, соле мио” от Едуардо ди Капуа. В програмата ще се редуват популярни арии от опери на Верди – „Наздравица” от оп. „Травиата” и „La donna è mobile” (Арията на Херцога) от оп. „Риголето”, известната ария на Каварадоси от ІІІ д. на оп. „Тоска” - „E lucevan le stelle” и „Una furtiva lagrima” - най-известната ария на Неморино от оп. „Любовен еликсир” на Доницети. Ще звучат и световноизвестни пиеси, аранжирани от Страцимир Павлов.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
09.02.2012 г. 16:04
Посетено:
2023
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14065-vav-varna-na-14-fevruari-edna-lyubovna-vecher-v-operata