Музика

Впечатляващ танго-спектакъл в Зала България

Софийска филхармония и "Quarto Quartet" представят

Впечатляващ танго-спектакъл в Зала България


◊ СЪБИТИЕТО

Танго!

Концерт-спектакъл на 17 февруари в Зала България

Според много европейски музикални критици, "Quarto Quartet" е един от най-интересните български камерни състави. Тази година музикантите представиха България на концерт в зала „Менухин” на Европейския парламент в Брюксел. След десетките си концерти у нас и в чужбина с едни от най-сложните творби от класиката, като последните квартети на Бетовен и клавирните квартети на Брамс, на 17-ти февруари ще предложат на публиката една необичайна програма от танго-композиции от Астор Пиацола, Густаво Бейтелман и други, като много от тях ще бъдат изпълнени за първи път на българска сцена. Повечето от тях са аранжирани специално за "Quarto" от бандонеонистът Виле Хилтула.

Специален гост ще бъде перкусионистът на група "Булгара" Стоян Павлов, който е и член на състава на Софийска филхармония.

Ville Hiltula учи бандонеон и аржентинско танго в Ротердамската консерватория при Лео Вервелде, Виктор Вийена и Густаво Бейтелман. Работил е с редица големи имена на аржентинското танго, като Роберто Алварес (Color Tango), Алфредо Маркучи, Виктор Вийена (Gotan Project), Густаво Бейтелман, Леонардо Санчес, Пабло Агри, както и с групите Blof и Nuspirit Helsinki.

В момента е едно от големите имена сред танго-бандонеонистите по света, в което ще се убедите на 17 февруари 2012 г. на концерта-спектакъл в голямата Зала България, който подготвят съвместно с музикантите на "Quarto Quartet" и Софийска филхармония.


. "Танго!" се провежда с любезното съдействие на Финландското посолство.

. Билети: в мрежата на Ticketplus.bg, на касите на Зала България и в музикален магазин "Камертон".

Автор:
Софийска филхармония и Quarto Quartet
Публикация:
31.01.2012 г. 17:38
Посетено:
2069
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/14008-vpechatlyavasht-tango-spektakal-v-zala-balgariya