Музика

Група "Муфта" обявява Тревога!

"БГз" и "Муфта" в клуб "Тънка червена линия"

Група "Муфта" обявява Тревога!


◊ СЪБИТИЕТО

На 01.02.2012 в клуб "Тънка червена линия" група "Муфта" ще представи първото си официално демо - "Тревога!".

Демото съдържа четири емблематични за групата парчета, придобили популярност през двугодишната концертна дейност на "Муфта".
 
Пригответе се за ска-пънк купон с веселяците от "Муфта". 

Концертът в Тънка червена линия ще стигне до своята кулминация с "БГз", и тяхното късно вечерно парти, което са обещали да ни разтресе с много позитивизъм и грууви ритми.

Очакват се и изненади!

Страницата на събитието във facebook:


◊ ПОВЕЧЕ

Музикалният стил на група „Муфта” може да бъде определен като ска-пънк с привкус на реге. От сформирането си бандата има подготвен авторски албум на български език и множество изяви в столични клубове, както и участия в събития извън София.

Веселяшките ска-пънк ритми са гарнирани с остротата на изобличението и смеха на самоиронията в текстовете на песните, засягащи парещи теми от съвремието ни. Групата продължава да твори нови авторски песни и да провокира интерес у ценителите на ска и пънк течението в музиката.

Група „Муфта” – самообявила се за „групата на народа” – поема сериозен обществен ангажимент и извън музикалните си изяви. Музикантите подкрепят инициативи, свързани с опазването на околната среда, борбата с неграмотността, бедността и духовната нищета.

Автор:
Разковникь
Публикация:
25.01.2012 г. 10:34
Етикети:
Посетено:
2316
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13981-grupa-mufta-obyavyava-trevoga