Музика

"Благословени" от Ансамбъл "Загоре"

Празничен спектакъл на сцената на Държавна опера Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

„Благословени” е коледният спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Загоре”, който ще видите утре (22 декември) на сцената на Държавна опера Стара Загора от 19,00 ч.

„На сцената първи ще излязат коледарите, които с танци и думи ще благословят всички ни – да бъде Новата година изобилна, берекетлия и плодоносна” – разказва ръководителят на ансамбъла Мирослав Станев.

Концертът е негов амбициозен проект като режисьор, ръководител, вдъхновител и изпълнител в някои от музикалните моменти. Ще бъдат представени всички фолклорни области в България, а изненадата е премиерата пред публика на най-новата тракийска сюита „Бяла Стана” по музика на Димитър Колев и хореография на Мирослав Станев и две нови авторски песни.


◊ ОЩЕ ЗА КОНЦЕРТА

Още няколко са изненадите в концерта – оригинално изпълнение с инструментите „бръмбъзък” и „двоянка” и специалното участие на Духов оркестър Стара Загора.

Ще чуете и видите на сцената любимите хор и солисти - Иванка Стойнова, Гергина Нейчева, Миглена Динева, Танка Баджакова и оркестъра и солисти – Захари Пеев и Йордан Владев.

От февруари месец откакто е ръководител на Ансамбъл „Загоре” Мирослав Станев за втори път представя на голяма сцена нова и оригинална продукция – редом с многобройните изяви на състава. През месец май тази година на Националния преглед на фолклорните състави в Пазарджик „Загоре” обра овации на препълнилата залата публика.

Старозагорската публика с нетърпение очаква коледния концерт, за който билетите са изчерпани. „Загоре” ще ни благослови с музика, песни, танци и наричания – с цялата красота и сила на българския фолклор!

Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
21.12.2011 г. 15:19
Посетено:
1787
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13839-blagosloveni-ot-ansambal-zagore