Музика

Libertad de Musica

3 декември, събота, 21 часа, Бар “Фабрик”, Пловдив

Libertad de Musica


◊ СЪБИТИЕТО

Libertad de Musica 

3 декември 2011, събота, 21 часа
Бар “Фабрик”, Пловдив

Вход свободен

Петото по ред издание на проекта Libertad de Musica започва точно в 21 часа пловдивско време на 3 декември. Зад грамофоните в бар “Фабрик” ще застане популярният меломан, колекционер на винили и майстор на микса Стефан Колев, по-известен като SKILL, солидно подкрепен от Selector Stiliyan, Love & Happiness Music.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Музиката на Куба с нейната емоция, страст и подмамващо за танцуване очарование е тематичният фокус на събитието. Искаме да върнем усещането за лято, да пренесем музикалната атмосфера на горещите хавански нощи в сърцето на зимния град – обясняват целта си авторите на проекта, които работят изключително и само с грамофонни плочи.


Стефан Колев-SKILL е познат в музикалните ъндърграунд среди и като диджей, радиоводещ, истински ценител и притежател на над 5000 винила с фънк, соул, джаз и диско класика. Колекционерската му любов пламва в началото на 90-те, особено впечатляваща е колекцията му от единствения и позабравен български лейбъл „Балкантон”. Вече повече от 15 години той продуцира, компилира и предлага музика, която хората нямат възможност да чуят навсякъде. От 2007 г. е автор и водещ на две специализирани радиопредавания: за стара и нова фънки музика и за хип-хоп, които се излъчват по онлайн радио NEKO.

За себе си SELECTOR STLIYAN разказва:
„Баща ми бе маниак на тема „черна” музика, на певци като Отис Рединг, Рей Чарлз, Джеймс Браун, Стиви Уондър, Арета Франклин, Темптейшънс и много други музикални величия. Можете да си представите каква е музикалната закваска, която получих още като дете”. Преди 4 години Selector Stiliyan създава лейбъл за музика и култура, който нарича "Love & Happiness Music". Благодарение на него в България стъпват изпълнители като: NDea Davenport (The Brand New Heavies), Norman Jay MBE, Snowboy, Jojoflores, DJ Maestro (Blue Note Rec.), Mark de Clive-Lowe, Rich Medina, Josh Milan from Blaze, Mateo & Matos, Halo, Bah Samba.

Важна част от платформата на проекта Libertad de Musica е апелът за пушене извън закритите помещения. Димът пречи на дишането и танцуването, без цигари ще се чувствате много по-приятно и свежо, а и дрехите ви няма да са вмирисани, мотивират се Стефан и Стилиян. И допълват: Наздраве и до скоро танцуване! :)

Автор:
Фани Филипова
Публикация:
30.11.2011 г. 15:48
Посетено:
1560
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13677-libertad-de-musica