Музика

Формация "Юлангело" с нов диск "42" с музика от България, Грузия, Армения и Корсика

Концерт в рамките на Фестивала на християнското изкуство "Слава във висините Богу"

Формация "Юлангело" с нов диск "42" с музика от България, Грузия, Армения и Корсика


◊ СЪБИТИЕТО

Формация "Юлангело" представя музиката на България, Грузия, Армения и Корсика, събрана в новия им диск "42" с концерт в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" на 26 ноември от 18:00 ч.

Албумът е издаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България. Входът за концерта е свободен.

Събитието е част от празничните Климентови дни на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и се организира в рамките на Фестивала на християнското изкуство „Слава във висините Богу”.

Организатори са Столична община и Софийска света митрополия с подкрепата на СУ „Св. Климент Охридски”.

Програмата представлява оригинален подбор от емблематични творби на българската православна музика, народни песни, мелодични арменски църковни химни, покъртителни по своята дълбочина творби на грузинската духовна музика и специфични със своя колорит корсикански песни. 


◊ ФОРМАЦИЯ
ЮЛАНГЕЛО

Формация "Юлангело" е създадена от трима ученици на Националната гимназия за древни езици и култури “Св. Константин-Кирил Философ” през 1998 г. Това са Юлиан Периклиев, богослов, участващ в последните музикални проекти на българската певица Диана Дафова в САЩ; Андрей Захариев, доктор по философия, едно от лицата на БНТ – водещ на Неделя по 3 и “Библиотеката“; и актьорът от Театъра на българската армия Георги Къркеланов, познат още от спектаклите “Кръщене“ на Камен Донев, “Охранители“, “Ножица Трепач“ и др. От 1999 г. към формацията са привлечени Йосиф Герджиков, диригент и основател на Хенделовото общество за музика в България, и Пламен Бейков, един от последните ученици на Борис Христов, завършил оперно изпълнителско изкуство в Кралския колеж за музика в Лондон. Освен тях в "Юлангело" участват Димитрий Гамбурцев - тенор, Кристиан Гайдаров – тенор, Петър Петров – бас, Костадин Генчев - кавал, Стоян Павлов – тъпан.
Автор:
Ивона Христова
Публикация:
25.11.2011 г. 12:58
Етикети:
Посетено:
1894
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13642-formatsiya-yulangelo-s-nov-disk-42-s-muzika-ot-balgariya-gruziya-armeniya-i-korsika