Музика

Концерт на Иван Янков

Представяне на албума „Прекъснати мисли“

Концерт на Иван Янков


◊ СЪБИТИЕТО

Посолството на Кралство Норвегия и композиторът Иван Янков Ви канят на представянето на албума „Прекъснати мисли“ с десет песни по текстове на
Данте, Тасо, Верлен, Росети, Росица Бонева, Георги Заркин и др.

Песенният цикъл „Прекъснати мисли“ ще чуете в изпълнение на солистките Диляна Георгиева, Весела Делчева, Ивелина Цонева, Иван Янков – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Стоян Янкулов (Стунджи) – ударни, камерен ансамбъл „Софийски солисти“ и струнен квартет „Хорс“.

10 ноември (четвъртък), от 19.00 ч. в Студио 5 на НДК
Вход с покани.



◊ ПОВЕЧЕ

Проектът „Прекъснати мисли“ е продължение на песенния цикъл „15 песни по сонетите на Шекспир“. Стилът на албума е подчертано „jazz approach“, съчетан с класически израз. С „Прекъснати мисли“ авторът маркира трансевропейските траектории на своите търсения, достигащи Норвегия на север и Италия на юг.


Иван Янков е български композитор и пианист, който от 1990 г. живее и твори в Норвегия. Завършва Националната музикална академия и специализира в Консерваторията в Осло. Член на Съюза на българските композитори.

Янков е автор на камерни творби и балет, на музика за бигбенд и джаз ансамбли, детски песни и др. През годините реализира серия от проекти под наслов „Bulgaria Calls Norway“, с които популяризира българската музика в Норвегия и норвежката музика в България. Първият му компактдиск „How Like a Winter“ по сонети на
Шекспир, е оригинална интерпретация на Шекспировото творчесво с изразните средства на съвременната музика.

Автор:
Иван Тенев
Публикация:
08.11.2011 г. 14:23
Посетено:
1178
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13503-kontsert-na-ivan-yankov