Музика

Вси Светии в Галерия "Модо"

Рахманинов, огнени фотографии и червено вино

Вси Светии в Галерия "Модо"


◊ СЪБИТИЕТО

В навечерието на Вси Светии, Галерия "Модо" предлага една магическа комбинация от музика, тематична фотография и специална селекция от червени вина.

Венета Нейнска (пиано) и Стефан Хаджиев (виолончело) ще изпълнят драматичната Соната за чело и пиано на Сергей Рахманинов. Огнените фотографии на Албена Зографова ще бъдат подкрепени от кървавочервено вино. Облечете най-страшните си костюми и заповядайте на една вечер в почит на духовете на музиката, огъня и виното.

31 октомври 2011, 19 ч.
Галерия "Модо",
ул. "Котел" №8, София 1421



◊ МУЗИКАНТИТЕ

Венета Нейнска завършва бакалавърското си образование със званието "cum laude" в Университета на Южна Калифорния в Лос Анжелис, САЩ в класа на световно известния преподавател проф. Джон Пери. През 2007 година е приета като пълен стипендиант в магистърската програма на Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания в класа на проф. Джоун Хавил. Завършва образованието си със званието “Гилдхол Артист” и отличие. През юни 2009, Венета Нейнска печели Първа награда на конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия, която води до изключително успешното й изпълнение на Третия концерт на Бетовен с Филхармония "Острава" под диригентството на Якуб Жидек. През юни 2011, отново е поканена да солира с оркестъра, този път в Тройния концерт на Бетовен.

Стефан Хаджиев завършва Националното музикално училище “Л. Пипков”, София в класа по виолончело и камерна музика на Даниела Черпокова. През 2001 е приет с пълна стипендия в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, където учи в класа по виолончело на проф. Стефан Попов. От 2005 до 2007, Стефан специализира в същото училище и получава магистърска степен по камерна музика, като участва в майсторски класове на Мелос квартет, Такач квартет, Белчеа квартет, Чилингирян квартет, Сър Колин Дейвис, Даниел Хардинг и др. През 2008 Стефан е солист и водач на виолончеловата секция в Southbank Sinfonia.


◊ ФОТОГРАФИЯ

Албена Зографова е родена през 1983 г. в гр. София. Завършва Математическа гимназия и маркетинг в УНСС. След няколко години работа в областта на икономиката, любовта към фотографията я завладява постепенно и неусетно. Може би генът, заложен от семейството на художници, в което тя е отраснала, се оказва по-силен. Първоначално любителски, а с течение на времето все по-професионално, навлиза в света на изкуството. Сега животът й е завладян от стремежа да улови очарованието на момента.


◊ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Концертът ще бъде придружен от субтитри, като тази инициатива е продължение на представянията на проекта SM&RT.

Вход по желание. Местата са ограничени. Резервации на 0894760154 или info@modo.bg.
Автор:
Галерия "Модо"
Публикация:
27.10.2011 г. 00:08
Посетено:
1485
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13416-vsi-svetii-v-galeriya-modo