Музика

Sade - един войник на любовта и соула

Концертът на звездата е на 29 октомври в "Арена Армеец" - София

Sade - един войник на любовта и соула


◊ КОНЦЕРТЪТ В СОФИЯ

Десетина дни остават до концерта на соул богинята Sade у нас. На 29 октомври Sade ще изнесе концерт в многофункционалната зала „Арена Армеец” в София. Организатор на голямото музикално събитие е Sofia Music Enterprises.


Билетите за концерта на Sade се продават в мрежата на ТикетПро и на касата на „Арена Армеец”. Билети за двама могат да спечелят и притежателите на кредитни карти Diners Club, като те трябва да участват в промоцията на сайта на Diners Club.



◊ ТУРНЕТО


Концертът на Sade в София е част от световното турне на звездата, с което тя представя албума си от 2010 г. “Soldier of Love”. Според информацията на интернет страницата на певицата в момента тя се намира в Бразилия, където ще изнесе концерти в Сао Пауло, Рио де Жанейло и столицата град Бразилия. България ще бъде първата страна на Стария континент, в която Sade ще изнесе концерт, след София следват концертите в Сърбия, Естония, Финландия, Русия, Полша, Германия и др.



◊ АЛБУМЪТ "SOLDIER OF LOVE"


“Soldier of Love” е едва шестият студиен албум на Sade за нейната 25-годишна кариера. И първият след 10-годишното мълчание, което последва албума й  „Lovers Rock” от 2000 г. Липсата на мащабно творчество обаче не е недостатък за соул певицата. „Аз записвам музика само когато чувствам, че имам какво да кажа. Не ме интересува правенето на музика заради непрестанното продаване на повече и повече албуми. Sade не е банда”, споделя певицата на собствената си страница в интернет.


Музикантите, които свирят със Sade, се събират отново през 2008 г. в студиото на Питър Гейбриъл, близо до дома на Sade, в югозападна Англия. Това е първото им влизане в студио след турнето „Lovers rock” от 2001 г. В следващите дни Sade създава част от музиката, която е в основата на най-амбициозния албум на певицата и нейните музиканти, по тяхно мнение.


Едноименната песен от албума „Soldier Of Love” е нещо напълно различно от това, което Sade е правила досега. Албумът е завършен през лятото на 2009 г. Този път Sade залага на по-еклектично звучене от предишния й албум. „Не обичам да се повтарям”, казва певицата и споделя, че дългият път, който са извървели тя и музикантите й, превръща правенето на музика в още по-интересно предизвикателство за тях. Sade постоянно търси нещо ново, което да изрази чрез музика.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.10.2011 г. 18:03
Посетено:
1810
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13367-sade-edin-voynik-na-lyubovta-i-soula