Музика

Наближава концертът на Sade в София

След бога на електронната музика Жан Мишел Жар в "Арена Армеец" идва и соул богинята

Наближава концертът на Sade в София


◊ КОНЦЕРТЪТ

На 29 октомври е концертът на богинята на соул музиката Sade. Това ще е вторият голям концерт в многофункционалната зала „Арена Армеец” след концерта на Жан Мишел Жар на 9 октомври. Организатор на големите музикални събития е Sofia Music Enterprises. Концертът на Sade е част от европейското й турне, което включва също така Германия, Швейцария, Дания, Финландия, Полша, Унгария, Хърватска.

Организаторите обещават двучасово музикално приключение, което ще отведе меломаните през страстната балада "Jezebel" и взривяващия "Smooth operator" до впечатляващото завръщане на изпълнителката след 10-годишно мълчание със "Soldier of love".


◊ СОУЛ БОГИНЯТА

От издаването на дебютния албум "Diamond Life" през 1984 г. всичките пет студийни албума на Sade достигат до Топ 10 в класацията на Билборд „Billboard’s Top 200 Album Chart” и продават повече от 55 милиона копия в цял свят.

Рожденото име на изпълнителката е Helen Folasade Adu, а родното й място - Ibadan, Нигерия.

Sade е номинирана многократно за Американските музикални награди и наградите на МТВ. Тя притежава и 4 награди Грами, първата от които е от 1986 г. и е за най-добър дебют.


. Билетите за концерта на Sade се продават в мрежата на ТикетПро и на касата на „Арена Армеец”. Повечето от билетите са изчерпани според информацията в сайта на ТикетПро, но все още могат да се намерят места на цена 130 до 170 лв.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.10.2011 г. 21:32
Посетено:
1771
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13328-nablizhava-kontsertat-na-sade-v-sofiya