Музика

Концерт на "Jazzy Tone Trio" и Мария Бръчкова

На сцената на "Студио 5"

Концерт на "Jazzy Tone Trio" и Мария Бръчкова


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на "Jazzy Tone Trio" и Мария Бръчкова

На 15.09. от 22 часа Студио 5 отново отваря вратите си за един млад и вдъхновен проект – Jazzy Tone Trio, този път със специалното участие на певицата Мария Бръчкова. Групата е създадена през 2005 г. от Влади Михайлов. В оригиналния състав (Петър Георгиев – китара, Ники Бакалов – барабани, Влади Михайлов – контрабас) остават до лятото на 2007 г., когато Петър заминава да следва джаз китара в Ню Йорк. В следващите години свирят с някои от най-талантливите млади български джаз музиканти - Пламен Ибишев и Боян Христов (китара), Мария Бръчкова, Сибила Малушева и Марина Драгомирецкая (вокал), Георги Петров (пиано), Виктор Бенев (барабани).

На 15 септември на сцената на Студио 5 ще имаме удоволствието да чуем Jazzy Tone Trio в първоначалния им състав, който ще ни представи своите интерпретации от златната ера на суинга, блуса и боса новата. Специален гост ще бъде Мария Бръчкова (вокал).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

И тримата музиканти от Jazzy Tone имат освен невероятния хъс да свирят страхотна музика, и забележителни биографии. Петър Георгиев завършва Brooklyn Conservatory” - Ню Йорк, програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”. Николай Бакалов завършва музика в класа по барабани на Цветан Георгиев – НБУ. Влади Михайлов свири на контрабас и виола. Завършва Държавната музикална академия.

Специалният гост-вокал Мария Бръчкова е една от наистина талантливите певици на българската джаз сцена. Участва и в различни авторски проекти – записва в албума "Quadrotopia" на „Блуба Лу”. След обучението си в България и награди на международни фестивали за поп и джаз пеене, понастоящем тя продължава своето музикално развитие в Лондон.

Присъединете се към Jazzy Tone Trio на 15.09. в Студио 5 от 22 часа и станете част от младата вълнà в музиката!


Билети ще се продават на цена 6 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.


Автор:
Jazzy Tone
Публикация:
08.09.2011 г. 14:30
Посетено:
1862
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13086-kontsert-na-jazzy-tone-trio-i-mariya-brachkova