Музика

Фумие Фукуи гостува в Добрич

Концерт от произведения на Ф. Лист

Фумие Фукуи гостува в Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

Клавирен рецитал на Фумие Фукуи от Япония се състоя на 26 август в Огледална зала „Нели Божкова” в Добрич. Виртуозната изпълнителка бе поздравена лично от кмета на Община Добрич Детелина Николова.

Фумие Фукуи представи пред добричлии произведения на Ференц Лист, по случай 200 години от рождението на композитора. Тя изпълни Сонети №123 и 104 по Петрарка, Полонез №2, Фонтаните на Вила д' Есте, Утешение, Любовни мечти, Валс „Момински мечти”, Въздишката и др.


Г-жа Фумие Фукуи е завършила образованието си в Токийския Университет. Тя концертира с голям успех в Япония, САЩ и Европа. Изнасяла е концерти с оркестрите на ОФД – Пловдив, ОФД – Варна, ОФД – Русе, четири пъти е концертирала с Плевенската филхармония, с Видинския симфоничен оркестър, както и с тези от Сливен, Шумен, Разград, Стара Загора, Бургас, с Камерните оркестри на Ямбол, Перник, и с Български камерен оркестър – Добрич. Имала е концерти в Лондон – 1992 год., САЩ – 1998 год., Франция – 2002 год., България през 2004-2006 год.

Г-жа Фукуи усъвършенства майсторството си при известната педагожка и изтъкната пианистка Жени Захариева, професор в Държавната музикална академия в София.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
28.08.2011 г. 10:54
Посетено:
1691
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/13029-fumie-fukui-gostuva-v-dobrich