Музика

Етноджаз с Амир Гвирцман в "Римски терми"

Концерт на Камерен оркестър "Проект Музика"

Етноджаз с Амир Гвирцман в "Римски терми"


◊ СЪБИТИЕТО

На 7 август от 20.30 ч. в преоткритото артистично пространство на Римски терми във Варна Камерен оркестър „Проект Музика” ще изнесе концерт, с подкрепата на Община Варна, под мотото Варна - кандидат за европейска столица на културата 2019.

Специален гост на концерта е световноизвестният джаз музикант Амир Гвирцман от Израел.


◊ КОНЦЕРТЪТ

Проект Музика”, който вече пета година допринася за богатството на музикалния живот във Варна, ще поднесе под диригентството на Станислав Ушев интересна програма с творби от Джон Уилямс, Нино Рота, Карл Дженкинс, Курт Вайл, Страцимир Павлов и др.

Специален гост на варненските музиканти е световноизвестният етноджаз музикант от Израел Амир Гвирцман, който владее до съвършенство 26 духови инструмента. Наред с музиката от филма на Спилбърг „Списъкът на Шиндлер”, той ще представи пиесата „Вувулеро” - негов аранжимент по „Болеро” от Равел, в който се използва вувузела – африкански духов инструмент от рог, нашумял покрай последното Световното първенство по футбол.

В концерта участват още култовите варненски музиканти Страцимир Павлов – клавир и аранжимент на по-голямата част от пиесите, и Валери Ценков – ударни, както и етновокалният квинтет „Ваяна”.

Другия специален гост Даниела Димова ще чуем с две песни от Курт Вайл и във финалната пиеса „Адиемус” от Карл Дженкинс.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
06.08.2011 г. 20:09
Посетено:
1956
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12977-etnodzhaz-s-amir-gvirtsman-v-rimski-termi