Музика

Innsbruck Sound

Австрийска клубна музика в Пловдив

Innsbruck Sound


◊ СЪБИТИЕТО

artnewscafe представя:

Innsbruck Sound
The Waz Experience

Vienna scientists, Musicpark, burningbowlrecords

03 август 2011, сряда
Начало: 18:00-22:00 часа
Пловдив, ул. "Отец Паисий" 38

Гост на artnewscafe на 3 август 2011 е едно от най-големите имена на австрийската музикална сцена. Музиката му може да бъде определена като смесица от седем стила, които създават негов собствен - Eklektik Wildstyle.


◊ ПОВЕЧЕ

Eklektik Wildstyle – както сам DJ Waz Exp. нарича стила си, е смесица от всички видове клубна музика – от lounge, dub през funky house and breakz до oldschool и ремиксирани ретро класики. Привърженик на диджей системата Serato, австриецът носи целия си набор от музика и e подготвен за всякакъв вид вкусове и ситуации, вдъхновявайки се от клуба и публиката.

Посещавал вече България през 2008, като част от LIKE2MOVE в парти центъра 4КМ в София, WAZ Experience впечатли столичани с новия си за нашата страна стил. Посещавал България на две черноморски турнета 2009 / 2010. Сега The Waz Experience е на турне в България в периода 2–16 август 2011 по покана на Stoned Masters.

The Waz Experience е роден през 1971 в Инсбрук, Австрия. Стилът му може да бъде определен като микс от груув до хаус. От 1987 до 1994 се посвещава на гигове основно в триъгълника Торино-Инсбрук-Мюнхен. През този период Waz Exp. е част от нашумялото в онези дни в Австрия движение "Acid House&Headz". През 1997 той се мести във Виена, където издава парчета за най-сериозните лейбъли в Downbeat музиката като Vienna Scientists, Musicpark, Molar и Spray Records и др. Работи също с артисти като MC Sultan (AKA dZihan & Kamien), Sin & Martinek и е съосновател на групата Dubware Soundsystem. Тези, и много други, негови музикални дейности, му изграждат известност и реноме в региона, подобно на това на колегите му Kruder & Dorfmeister.

Автор:
artnewscafe
Публикация:
31.07.2011 г. 15:20
Етикети:
Посетено:
1389
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12952-innsbruck-sound