Музика

10 дами гостуват в Студио 5

Първата клубна изява на d.vine

10 дами гостуват в Студио 5
 

◊ СЪБИТИЕТО

На 21 юли (четвъртък), от 22 часа, необятната на звуци, енергия и жанрови колаборации сцена в Студио 5 ще представи новата концертна формация d.vine. Групата е „различна” и очарователна, предвид изцяло дамския й състав.

Те са: Ирина Нинова – вокал, Ана Кънева – китара, Христина Kaцарова – клавир, Тина Коилова – бас и Деси Петкова-Sun Dessi – ударни.

d.vine е създадена в горещото лято на 2009 г. по повод официалното дипломиране на Деси Петкова-Sun Dessi, когато залата на Нов български университет се оказва тясна за любопитните фенове и приятели на момичетата. Следват мобилни трансформации на състава, много репетиции и няколко сценични изяви. Сцената определено се харесва на новата гърлс банда и й дава заряд за участие в нови проекти и желание за „бъдещи творчески планове”.

 

◊ КОНЦЕРТЪТ

На 21 юли d.vine ще направят съвместно свирене с гост музикантите JuraTone – соло китара, вокал, аранжименти, Яна Дончева (The Belles) – флейта и алт саксофон, и струнен квартет в състав: Джанина Драгоева – цигулка, Марина Тодорова – цигулка, Бистра Копринкова – виола и Йоанна-Мария Колева – виолончело.

Концертът ще ни въвлече в магията на George Benson с парчета от репертоара му в аранжимент на Маестро Любомир Савов, като 11-те музиканти ще представят и авторските композиции на JuraTone “Because you like…” и “Sunny days”. Във втората част сцената ще завладеят момичетата от d.vine с изпълнения на любими кавъри на "Kool & the Gang", Tina Turner, "Simply Red", Stеvie Wonder, "Doobie Brothers" и много други.

d.vine са единствената изцяло женска формация у нас, свиреща поп, фюжън и рок репертоар. Проектът е създаден като група с постоянни музиканти и гост музиканти. Момичетата желаят да разгорещят музикалната ни сцена с богато сценично присъствие, нови идеи и стил на музикална интерпретация, превръщайки концертите в истинско божествено забавление.


Билети за 21 юли се продават на цена 6 лв. и могат да бъдат предварително закупени на касата на билетен център в НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и на касата на Студио 5.
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
20.07.2011 г. 15:41
Посетено:
1519
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12918-10-dami-gostuvat-v-studio-5