Музика

Spirit of Rock – всичкият рок на Spirit of Burgas

Кои групи и изпълнители ще свирят на Jack Daniel's рок арената от 12 до 14 август

Spirit of Rock – всичкият рок на Spirit of Burgas
На снимката: групата "Kultur shock"


◊ СЪБИТИЕТО

Както и през изминалите три години, един от най-стабилните (музикално, технически, конструкционно и прочие) фестивали у нас – Spirit of Burgas – наближава. Тази година “Спирита” ще бъде от 12 до 14 август – както обикновено, на Централния плаж в Бургас.

Какво ще се случи обаче на рок сцената на фестивала – предстои да разберем, отдели си малко време, за да прочетеш:


◊ СКА ВЕЧЕР С МАРК ФОГО

12 август

Точно след края на шоуто на SUICIDAL TENDENCIES на главната сцена, на рокаджийската сцена, излиза ска музикантът Марк Фого. Фого със сигурност ще накара хилядите фенове на Spirit of Burgas 2011 отново да скачат по плажа и да пеят с цяло гърло химни като "The Day I Met Muhammad Ali", "Ska Pig" и най-вече символа на няколко поколения – "Hashish From Amsterdam"!

Отиди на официалния сайт на Марк www.markfoggo.com и гледай на началната страница видео от участието му в „Шоуто на Иван и Андрей” (България).


◊ ДЖИПСИ ПЪНК ВЕЧЕР С КULTUR SHOCK

13 август

Във втората рок вечер на „Спирита” ще се пеят хитове като "Mastika", "Tutti Frutti", "Tango"… Културно-шоковите изпълнители идват от Сиатъл, но сякаш са раждани някъде по Балканите. Всъщност част от тях наистина са си балканци.

В бандата има хора откъде ли не: Srđan Gino Jevđević е от Босна; Paris Hurley е от Аризона, САЩ; Chris Stromquist също е от Щатите, но от Ню Йорк; Guy M. Davis е чак от Индонезия, Amy Denio е от Детройт, а българската следа в групата се казва Вал Кьосовски.

Новият им студиен албум носи авторитетното официално название "Ministry of Kultur".

Това ще бъде първото участие на KULTUR SHOCK на фестивал в България след 4 супер успешни концерта у нас.


◊ АНЕКЕ и AMPLIFIER

14 август

Бившата певица на "The Gathering" - Анеке ван Хирсберхен - ще бъде основното участие на рок сцената в последната вечер на фестивала в Бургас.

Анеке ван Хирсберхен и нейната група ще излязат на JACK DANIEL’s рок арената веднага след края на шоуто на DEFTONES на главната сцена.

Ангелският глас на Анеке създава истинска магия, не само в най-съществените албуми на култовите "The Gathering", но и като гост-вокал в албуми на "Napalm Death", "Moonspel", "Devin Townsend", "Ayreon" и много други.

Британците от "Amplifier" също ще свирят в последната фестивална вечер в Бургас.

Още вторият им албум - "Insider" - предизвиква взискателната критика на Острова да ги определи за една от НАЙ-ДОБРИТЕ БРИТАНСКИ РОК ГРУПИ на 21. ВЕК! Третият им албум "The Octopus" се появи в началото на 2011 г. и създаде много нови фенове на феномена "
Amplifier", за да бъде последван от чисто новото EP – "Fractal".

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
14.07.2011 г. 18:14
Посетено:
1557
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12891-spirit-of-rock-vsichkiyat-rok-na-spirit-of-burgas