Музика

"Албена Вескова project" с концерт в Студио 5

Обработки от народното ни творчество, примесени с джаз, фюжън, етно и специфични динамични нюанси

"Албена Вескова project" с концерт в Студио 5


◊ СЪБИТИЕТО

На 30 юни модерното и традиционното ще се "слеят" на сцената на Студио 5.

"Албена Вескова
project" в състав Албена Вескова (вокал), Тони Златанов (пиано), Владимир Величков (кавал), Димитър Карамфилов (контрабас) и Емил Пехливанов (барабани) ще ни представят авторски аранжименти, идеи и музикални търсения върху обработки от народното ни творчество, примесени с  джаз, фюжън, етно и специфични динамични нюанси.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Солистката Албена Вескова завършва средното си специално образование в СМУ, с. Широка лъка със специалност "Народно пеене", а висшето си в АМТИИ, гр. Пловдив. Една година е солистка на НФА "Тракия", седем години е в световноизвестния хор "Мистерия на българските гласове", с който гастролира в почти цял свят. От 2003 г. е солистка на НФА "Българе" и има самостоятелен спектакъл, наречен "Албена", в който изпълнява песни от почти всички фолклорни области на България.

Творческите търсения и желания на Албена са да предаде едно по-модерно звучене на българската фолклорна песен, участвайки в различни музикални проекти през годините: национално турне с техно формация "Тибетски сърца", участие в концерт с "Балкански коне", както и на "Спирити" в Бургас с модерен техно хаус проект, в който са включени и съвместните й парчета с ди джей Стан Колев. В момента работи върху създаването на формация с етно world звучене. В нея са включени талантливите и доказали се музиканти Тони Златанов - пиано, Емил Пехливанов - барабани, Митко Карамфилов – контрабас, и виртуозния кавалджия Владимир Величков. "Албена Вескова project" вярват, че основата, върху която са стъпили, професионализмът и сърцето, с която изпълняват музиката си, ще достигнат до сърцата и на най-взискателната публика.


30 юни (четвъртък), 22 часа, Студио 5, вход 10 лв.

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
29.06.2011 г. 12:56
Посетено:
1642
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12823-albena-veskova-project-s-kontsert-v-studio-5