Музика

"Balkan Beat Box" на живо в София на 25 август 2011

Дивият ритъм на различни фолклори/култури ще разлюлее Борисовата градина за първи път

"Balkan Beat Box" на живо в София на 25 август 2011


◊ СЪБИТИЕТО

EventEase, с помощта на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми, има удоволствието да ви представи за първи път в България горещите музиканти от "Balkan Beat Box"

На 25.08.2011, от
19.30 часа, на сцената на клуб "Порк Пай" в Борисова Градина

Едни от най-актуалните и горещи представители на “world music” сцената с хитовете си "Bulgarian Chicks" в изпълнение на народната певица Влада Томова, "Hermetico", "War Again", "Move It" и с вече цели четири невероятни албума ще зарадват стотиците свои почитатели в България.


◊ ПРОЕКТЪТ BALKAN BEAT BOX


В международния проект "Balkan Beat Box" участват музикантите Tomer Yosef, Ori Kaplan и Tamir Muskat. Групата е сформирана официално под това име през 2003 г. в Бруклин, вдъхновени от набиращата сила на Gipsy Punk движението на Gogol Bordello. 

Миксът от балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии, с модерен хип-хоп и денс бийт плюс щипка ямайски дъб, прави стила на "Balkan Beat Box" уникален и позволява на артистите да представят „world“ u „fusion“ музиката в една изцяло нова светлина. Ако трябва да ги сравняваме с други имена, то BBB са коктейл от Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation и Shantel, а ефектът от живото им представяне е равносилен на смесването на хиляди позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура от земното кълбо.

Зад текстовете на песните на "Balkan Beat Box" се крият много фундаментални послания, като нуждата от премахване на бариерите между хората, желанието им за мир и липса на политически и етнически граници.

Със сигурност няма българин, чиято кръв да не закипи под балканските ритми на "Balkan Beat Box", което е предпоставка за едно силно енергично и позитивно преживяване, което ще разлюлее Борисовата градина на 25 август и ще бъде подобаващо разхладено с бира Grolsch.


. Промо билетите за концерта са вече в продажба на цена 20 лв. в клуб "Pork Pie" или на цена от 22 лв., в мрежата на eventim.bg (Офис 1, Германос, ОМВ, Пикадили и др.)"Balkan Beat Box" в Amazon.com:

. Balkan Beat Box
. Balkan Beat Box (German Edition)
. Balkan Beat Box will move you with its fusion of sounds.(Ticket): An article from: The Register-Guard (Eugene, OR) by Gale Reference Team
Автор: Хелиана Велинова, Eventease
22.06.2011 г. 23:00
Посетено: 1617
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12789-balkan-beat-box-na-zhivo-v-sofiya-na-25-avgust-2011