Музика

Калуди Калудов гостува на русенска сцена

В ролята на принц Калаф от "Турандот" на Пучини

Калуди Калудов гостува на русенска сцена


◊ СЪБИТИЕТО

На 15 юни от 19.00 часа Държавна опера Русе ще представи на своята сцена един от най-зрелищните си спектакли - операта „Турандот” на Джакомо Пучини.

В ролята на принц Калаф ще се превъплъти световноизвестният български тенор Калуди Калудов, а в ролята на принцеса Турандот гостува Елена Баръмова. В ролята на Лиу оперните меломани ще видят младото сопрано Мария Цветкова, като Тимур – Пламен Бейков, баритонът Венцеслав Анастасов – в ролята на Пинг, а в останалите две роли от колоритната тройка (Панг и Понг) ще пеят Димитър Кюркчиев и Стилиян Минчев.

Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера Русе. Режисьор Нина Найденова, художник на декора Борис Стойнов, художник на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова.

Диригент Найден Тодоров.


◊ И ОЩЕ

Калуди Калудов ще се задържи този път по-дълго в известния с музикалните си традиции град Русе. На 18 юни от 19.00 часа в Дома на културата специално за русенската публика певецът ще изнесе самостоятелен рецитал с оркестъра на Държавна опера Русе под диригентската палка на талантливия млад диригент Найден Тодоров.

Програмата на концерта включва избрани популярни арии от опери на Верди, Пучини, Бизе, Леонкавало и любими италиански канцонети.

Автор:
Сийка Лапачка
Публикация:
14.06.2011 г. 23:11
Посетено:
1853
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12722-kaludi-kaludov-gostuva-na-rusenska-stsena