Музика

Дебютен албум с електронна музика на Георги Чапанов

Фамилия Чапанови представя "Сребърен сън"

Дебютен албум с електронна музика на Георги Чапанов


◊ СЪБИТИЕТО

На 7 юни в зала "Катя Попова" в Плевен Георги Чапанов представи дебютния си албум с електронна музика "Сребърен сън". Георги е ученик в НУИ по изкуствата "Панайот Пипков", специалност "Изобразително изкуство". Той е вторият син във фамилия Чапанови, създатели на клуб "Емил Димитров".

Представянето на албума се превърна в празник - пред пълна зала приятели, с изпълнения на брейкъри, танцьори; с картини и графики на плевенски художници, търсещи духа на музиката. Музиката на Гошо, която въвлича, раздвижва, размечтава.



◊ АВТОРЪТ ЗА ПРОЕКТА

"На 14 години започнах като на шега да експериментирам с компютърни програми за създаване на електронна музика. Двете определящи неща при мен бяха мелодията и ритъмът. От стотици музикални инструменти подбирах тези, които ме вдъхновяваха в момента, които ме впечатляваха с нещо особено в тембъра си. Предварително не знаех какво ще се получи, всичко се изясняваше в процеса на работата. Увличах се все повече и повече, а възможностите на това изкуство, повярвайте ми, са безгранични."

Автор:
Ценка Пенева
Публикация:
08.06.2011 г. 21:58
Посетено:
2228
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12678-debyuten-album-s-elektronna-muzika-na-georgi-chapanov