Музика

Празничен клавирен концерт

7 май (събота) Камерна зала "България", 19:00, вход свободен

Празничен клавирен концерт


◊ СЪБИТИЕТО

Празничен клавирен концерт

7 май (събота) Камерна зала "България", 19:00, вход свободен

Солист Десислава Бобрина (пиано)
със специалното участие на проф. Даниела Андонова (пиано)

В програмата:
Бетовен - Соната № 31 ор.110 ла бемол мажор
Рахманинов - Mузикални моменти ор.16
№ 1 си бемол минор
№ 2 ми бемол минор
Солист Десислава Бобрина

Равел - Концерт за пиано и оркестър в сол мажор
Солист Десислава Бобрина
Оркестрова партия, пиано - проф. Даниела Андонова


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

Съприкосновението на разнородния талант в колективното изпълнителско изкуство е истинско предизвикателство за всеки творец. Когато обаче културата на звукоизвличане в музикалната интерпретация е белязана от единението на артистичния темперамент, тънката чувствителност, виртуозните възможности и вещината на опита, резултатът неминуемо е значимо музикално събитие за ценителите на голямото изкуство.

По повод празниците „AMD студио” организира Концерт с участието на младата, но вече утвърдила се пред родната публика след четири успешни самостоятелни изяви у нас пианистка Десислава Бобрина, дипломант в Московската държавна консерватория „П. И. Чайковски”. Пианистката е носител на повече от 11 престижни отличия, сред които Първа награда и абсолютна премия „Винценцо Солимене” на Международния клавирен конкурс ‘’Виетри сул маре – Коста Амалфиана”, Италия, ноември 2008, Втора награда на Международния клавирен конкурс “Антонио Наполитано’’, Италия, декември 2008, Втора награда на Международния конкурс "Flame", Париж, Франция, юни 2009.

Почитателите на завладяващия талант на Десислава Бобрина ще имат изключителната възможност да се докоснат и до майсторството и високия професионализъм на проф. Даниела Андонова в съвместната интерпретация на Концерта за пиано в сол мажор на Равел.

Организаторите


Автор: Галина Спасова
04.05.2011 г. 23:59
Посетено: 1231
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12295-praznichen-klaviren-kontsert