Музика

Аквафоника

Федерика Коланджело (пиано) и Михаил Иванов (контрабас)

Аквафоника


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Модо"
представя

италианската пианистка и композитор
Федерика Коланджело (пиано)
и
носителят на Награда "Норма" за най-добър солист в "Холандски джазов конкурс - 2008"
Михаил Иванов (контрабас)

в

"Аквафоника" - палитра от цветове, мисли, чувства, емоции и виждания за живота и музиката.

27 април (сряда), 19:00 ч.
Галерия "Модо"
София, ул. "Котел" 8

Вход: 5 лева (заплаща се на входа на галерията)
Резервации на events@modo.bg и 0894760154

· Фондация "Култура на виното" осигурява безплатна чаша вино за всички гости.


◊ ЗА МУЗИКАТА

"Аквафоника" е терминът който описва най-добре звученето на този проект. Бързината, прозрачността и плавността на водата в комбинация с етеричната последователност на "phonos" (звук).

Музиката на "Аквафоника" е композирана изцяло от италианската пианистка и композиторка Федерика Коланджело. Тя изпълнява музиката си в най-различни формации. Този път на сцената Федерика ще бъде придружена от контрабасиста Михаил Иванов. Нейният опит като музикант се простира от композиране за класически ансамбли до аранжиране и свирене на джаз стандарти; основни елементи от двата свята се преплитат в музиката й.

 
◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Федерика Коланджело е родена в Рим през 1982 година. Започва да свири на пиано на 9-годишна възраст. На 19 години завършва класическо пиано в Лондонския 'Royal School of Music'. Започва да взима уроци по джаз пиано и през 2004 е приета първо в Амстердамската консерватория, а след това и в консерваторията в Утрехт, където завършва джаз пиано през 2009 при Берт ван ден Бринк, Kор Бакер, Рандал Корсен и Амина Фигарова. През същата година е приета в класа по композиция на Йерун Де Хоу и Каролин Ансинк в Утрехтската консерватория, където в момента завършва магистратура.

Михаил Иванов е роден през 1981 година в София, България. Той започва да взима уроци по пиано на осемгодишна възраст, учи класическа китара от единадесетгодишен, с който инструмент завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков" в класа на Столина Дoбрева. На 17 години започва да свири на контрабас под ръководството на своя баща Иван Иванов, солист оркестрант в Софийска филхармония.

През 2002 г. Михаил е приет в джаз отдела на Амстердамската консерватория, където започва обучението си по контрабас в класовете на Арнолд Доойеверд, Ернст Глерум и Франс ван дер Ховен. През месец май 2006 година завършва успешно. Оттогава Михаил Иванов е активен както на холандската, така и на българската музикална сцена.

През 2008 г. заедно с Blazin' Quartet печели награда за най-добра група на "Dutch Jazz Competition 2008", чийто финал се провежда на North Sea Jazz Festival. Михаил получава и индивидуалната награда за най-добър солист на конкурса.
Автор:
Галерия "Модо"
Публикация:
18.04.2011 г. 19:52
Посетено:
1213
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12188-akvafonika