Музика

Цикъл "Страстната седмица" - Нов симфоничен оркестър и приятели

Почит към големите български диригенти Васил Арнаудов, Константин Илиев, Добрин Петков и Вили Казасян

Цикъл "Страстната седмица" - Нов симфоничен оркестър и приятели


◊ СЪБИТИЕТО

На 18 април, Велики понеделник, с видеозапис на концерт на Пловдивска филхармония под диригентството на Добрин Петков започва цикълът „Страстната седмица”, организиран от Нов симфоничен оркестър и неговите приятели.

В четири поредни вечери ще бъдат представени на видеостена концерти на големите български диригенти Васил Арнаудов, Константин Илиев, Добрин Петков и Вили Казасян – един знак на признателност към личности, чийто живот беше отдаден на истинските ценности в музиката. Ще звучат изпълнения на Софийски камерен хор „Любомир Пипков”, Пловдивска филхармония, Софийска филхармония и биг-бенда на Българското национално радио.

Концертите ще бъдат от 19.00 часа в Националната художествена галерия за чуждестранно изкуство.


◊ ОЩЕ

• На Велика събота, от 19.30 в зала „България” музикантите от Нов симфоничен оркестър, техният лидер Маестро Росен Миланов и концертмайсторите на Виенска филхармония, цигуларката Албена Данаилова и виолончелистът Франц Бартоломей ще закрият „Седмицата” с Концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс.


Страстната седмица се реализира с любезното съдействие на Министерство на културата, Националната галерия за чуждестранно изкуство и Българска национална телевизия.

Автор:
НСО
Публикация:
17.04.2011 г. 13:47
Посетено:
2030
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/12176-tsikal-strastnata-sedmitsa-nov-simfonichen-orkestar-i-priyateli